Buna ziua,
In anul 2013 am fost data in judecata ,m-i s-a cerut o suma de bani.O prietena m-i a recomandat un avocat ,din Cluj-Napoca .M-i s-a parut un om de incredere ,m-a primit intr-o cladire frumoasa unde erau mai multi avocati.
Am incheiat contract de asistenta ,9000 lei din care 4500lei onorariul si 4500 lei onorariul de succes.
In luna aprilie 2014 era prima dezbatere ,cu cheltuieli de judecata ,am dat 4500lei ,nu am primit chitanta ,m-i a zis ca este depusa la dosar altfel nu ma poate reprezenta .La prima dezbatere s- dat sentinta in favoarea mea dar, " refuz cheltuieli de jud.pt lipsa chitantei la dosar.
Avocatul m-i a zis sa asteptam daca se va introduce apel .Reclamantul a introdus apel.Avocatul meu a cerut 2000lei , m-i a dat factura si chitanta pt.asistenta .
Pronuntare era tot in favoarea mea,aprilie 2015 , cu recuperare cheltuielilor de judecata,pe care am si primit de la reclamant,cei 2000lei.
In luna august 2015 avocatul m-i a cerut 2500lei,a intocmit factura pentru asistenta la acest dosar,si a zis ca va cere pe cale separata ,trebuie sa platesc numai taxa de timbru ca la fond era introdus cu chelt.de judecata .
In luna sept.2015 am cerut sa incepem pe cale separata recuperarea chelt.la fond .Am ramas blocata : a zis ca nu se poate ca pronuntarea la fond a fost in anul 2014 si factura si plata in 2015.
Ce pot sa fac sa recuperez cei 2500lei ?De cand se calculeaza termenul de prescriptie de la data de aprilie 2014 sau august 2015 ?( prescriptia e 3 ani ?)
Multumesc si scuze pt.text lung.,
Am atacat sentinta instantei la Curtea de Apel Timisoara in apel, am castigat procesul in totalitate, sentinta primei instantei a fost casata, iar instanta superioara mi-a respins cererea de cheltuieli de judecata pentru ca avocatul pe care l-am ales a depus doar factura si nu a depus chitanta sau op.
1.Care este instanta competenta teritorial la reclamant sau la parat?
2.Pe cale separata pot depune op emis la acea data de banca?
3.Actiunea pe cale separata este de drept comun sau comercial?
Desi acțiunea a fost pe litigii de muncă nici decum comercial sau de drept comun.
Buna seara!
Actiunea pe cale separata privind cheltuielile de judecata presupune ca in cauza initiala, care a provocat aceste cheltuieli, sa nu se fi cerut si sa nu se fi pronuntat instanta cu privire la cheltuielile de judecata. Adica instanta sa nu se refere in considerente care sunt motivele pentru care admite sau respinge cheltuielile, sa nu se refere in dispozitivul hotararii la solutia de admitere sau respingere a acestora.
Din ceea ce afirmati dvs. inteleg ca instanta s-a pronuntat pe respingerea cheltuielilor, iar in considerente a aratat obligatiile celui care a castigat (de a face dovada existentei si intinderii lor).
Prin urmare se considera autoritate de lucru judecat, iar o alta instanta se va afla in imposibilitatea de a mai judeca acordarea acestor cheltuieli, fie si pe cale separata.
Dovedirea lor se afla in sarcina solicitantului, nu a Instantei.
La Tribunalul Timiș pe litigi de muncă, avocatul a depus dovada plăți prin factură, în apel Curtea de Apel Timișoara a invocat că nu s-a depus o chotanta sau op emisă de banca.
În prezent am depus la Judecătoria Timișoara acțiune pe civil pe cale separată recuperare cheltuieli de judecata dovedite cu op emis de banca.
Care instanta este competenta teritorial si material la reclamant sau la parat?
Avem oras diferit instante diferite.