avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... LEGEA "FALIMENTULUI PERSONAL"
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

LEGEA "FALIMENTULUI PERSONAL"

In ce consta aceasta lege?
Cel mai recent răspuns: Utzu , utilizator 11:56, 1 Octombrie 2009
Felicitari pentru raspunsuri. Hai sa spunem lucrurilor pe nume. Suntem in UE doar pe hartie si doar unde ii avantajeaza pe cei mari si tari. Ce nu inteleg eu este faptul ca bancile care protesteaza au totusi firmele mama in state UE. De ce acolo se poate sa fie oamenii protejati, iar la noi nu. De ce mai avem oameni alesi in Parlamentul European care nu fac lobby pentru noi?
Buna dimineata,

Bancile din vest au intrat pe piata din Romania cel putin din patru motive:
- previzibila „foame de finantare – creditare” cu rate de dobanda net superioare celor din tarile de origine;
- posibilitatea evidenta de a putea repatria rapid profitul;
- posibilitatea evidenta de a manipula zone mari din economia Romaniei (prin creditare), in beneficiul companiilr de aceiasi nationalitate;
- manipularea economiei in asa fel incat aceasta sa devina extrem de dependenta de tarile de origine, prin scaderea productiei in Romania si cresterea masiva a importurilor .

Pana in prezent planul lor merge de minune (vezi deficitul balantei externe, deficitul de cont curent precum si gradul mare de indatorare pe piata bancara internationala, cu un serviciu al datoriei externe ce nu s-a mai vazut).
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
Iar guvernantii nostrii nu fac nimic. Bancile ne-au luat pielea, romanul e mai sarac decat inainte, chiar si cei care au vrut sa faca o afacere cu credite de la banca s-au impotmolit. Ce fac romanii in astfel de situatii? Se imprumuta la camatari. Cu dobanzi astronomice de 40-60%/luna. Apoi isi iau zilele ca nu au cu ce plati si risca sa-i omoare camatarii. Iar bancile nu mai pot de bine. Nu mai spun ca am auzit din surse ale politiei, ca banii pe care ii dau acum camatarii la prosti sau disperati, spuneti-le cum vreti, sunt tot de la banci. Au luat cu sutele de mii de euro si acum le dau cu camata. Sa tot traiesti in Romania!
legalpro a scris:

Iar guvernantii nostrii nu fac nimic.
Ce fac romanii in astfel de situatii?


Stimate@legalpro:
1. Guvernantii, este evident, fac totusi ceva: fac tot ce este posibil ca sa traiasca bine. Eventual, cu rudele lor cu tot;
2. Romanii, fac si ei cel putin 2 lucruri:
- platesc impozite (ce se face cu bugetul, se vede)
- din 4 in 4 ani voteaza (cu ce efecte, se vede)
Trist dar adevarat. Dar, sa nu ne pierdem cu firea. Poate se voteaza totusi legea falimentului personal. Oricum, buna treaba si felicitari celui care a initiat-o. Societatea civila ar trebui sa fie mai activa, macar copiii nostrii sa se aleaga cu ceva!

Alte discuții în legătură

Insolventa persoana fizica. prevaleaza legea europeana? sorina maria sorina maria poate o pers fizica sa ceara declansarea proc de insolventa?dupa legile romanesti am inteles ca nu , dar dupa cele europene? (vezi toată discuția)
Referitor insolventa VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Va rog daca se poate un raspuns serios la urmatoarea intrebare : Se poate declara o persoana fizica in insolventa ? Daca da care sunt pasii de urmat? ( ... (vezi toată discuția)
Falimentul personal Dahrma Dahrma As dori sa se aprobe legea falimentului personal...Stie cineva in ce stadiu este?? Ce credeti, se va aproba??As vrea sa o citesc...o poate posta cineva? (vezi toată discuția)