avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Iesire etaj din asociatie de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Iesire etaj din asociatie de propietari

Buna seara,

Locuim intr-un bloc care are care parte comuna decat curentul electric pe scara. Etajul nostru doreste sa se debranseze de la curentul electric comun si astfel sa iesim din asociatia de propietari, mai exact noi nu mai doim administratie la care sa platim bani lunar. Ce avem de facut?
Va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 10:18, 3 Martie 2017
Nu exista aceasta posibilitate legal.

Nu aveti comun doar curentul electric.
Comun aveti si scarile, si acoperisul blocului si holul si subsolul si racordurile la conductele de apa.
~ Conținut șters la cerere ~
In momentul in care ati materializat actul de vointa de a va muta in imobil de locuit in comun,va revine obligatia sa respectati dispozitiile in domeniu
Exista posibilitatea sa iesiti din asociatia de proprietari ,dar prin aceasta solicitare nu solutionati interesul dv pentru "debranseze de la curentul electric comun "
Curentul comun reprezinta curentul utilizat pentru partea comuna de imobil-cale de acces in imobil,scari,uscatorii,subsol tehnic
Independent de interesul dv,locuind la bloc,va revine obligatia legala sa contribuiti la achitare lunara parti comune de imobil,inclusiv administratia
Mulțumesc pt. răspuns.
Problema noastră este că administratorul clădirii nu gestionează transparent și nici corect fondurile și reparațiile necesare. Are un mic grup de sprijin care este foarte vocal la ședințe și lucrurile trenează de ani de zile fără a fi rezolvate. Am încercat să cerem un sumar al activităților desfășurate de administrator dar ne lovim de refuzul acestuia. Suntem de curând mutați în imobil și dorim să impulsionăm rezolvarea unor probleme stringente cum ar fi repararea acoperișului, depozitarea gunoiului, iluminatul în spațiile comune și altele. Locatarii parterului și al et. 1 și 3 sunt de partea noastră, dar et. 2 și o parte a et. 4 sunt împotrivă.
Am dori să știm cum trebuie procedat legal și dacă este permisă contituirea altei asociații de proprietari pe nivele sau în alt fel.
Mulțumesc.
grosuanatolie a scris:

Din curiozitate, cat platiti lunar? Total intretinere?


32 lei.

Alte discuții în legătură

Bun comun liftul de pe casa scarii florinfane florinfane Buna ziua ma numesc Florin Chelea si locuiesc ca multi alti romani la parterul unui bloc turn cu 10 nivele . Intrebare cum pot sa scap de plata liftului la ... (vezi toată discuția)
Exceptarea de la plata a energiei electrice aferente ascensorului pentru persoanele de la parter este la latitudinea adunarii generale? bsterea bsterea Buna ziua. Locuiesc la parter de 3 ani. Am un copil mic de 4 ani. De cand ma stiu in blocul acesta platesc curentul pentru lift. Am intrebat de ce? Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Asccensor-nu folosim da platim???? alexmada alexmada buna,as dori sa intreb si eu ceva legat de ascensor:luna aceasta ne-am trezit 8 familii,parterul si et 1,ca trebuie sa platim pentru reparatii si service ... (vezi toată discuția)