avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Iesire etaj din asociatie de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Iesire etaj din asociatie de propietari

Buna seara,

Locuim intr-un bloc care are care parte comuna decat curentul electric pe scara. Etajul nostru doreste sa se debranseze de la curentul electric comun si astfel sa iesim din asociatia de propietari, mai exact noi nu mai doim administratie la care sa platim bani lunar. Ce avem de facut?
Va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 10:18, 3 Martie 2017
breazamoreni a scris:

Locatarii parterului și al et. 1 și 3 sunt de partea noastră, dar et. 2 și o parte a et. 4 sunt împotrivă.


Situatia este simpla ca buna ziua!
Inseamna ca puteti avea "majoritate".
Organizati o adunare generala extraordinara cu un singur punct pe ordinea de zi, schimbarea comitetului executiv.
Dupa care schimbati si administratorul.;)

Art. 23_legea 230/2007
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarare a adunarii generale.

Prin situatii speciale sau de maxima urgenta se inteleg
depozitarea gunoiului, iluminatul în spațiile comune și altele.


Puneti-va la punct cu legislatia specifica asociatiilor de proprietari, drepturi, obligatii, repartizarea cheltuielilor, etc.

Legea 230/2007=legea asoc de propr
[ link extern ]

HG 1588/2007 -norme de aplicare
[ link extern ] ,
Avem de partea noastra parter, etaj 1 si etaj 3 insa multi sunt plecati din tara altii nu vin de fel la sedinta si in concluzie etajele 2 si 4 sunt majoritari. Ne-am gandit sa infiintam noi o asociatie de propietari pentru parter, etaj 1 si 3.
Cei care sunt plecati pot trimite o imputernicire altui proprietar cu aceeasi opinie atat ptr organizarea AGEx cat si ptr vot.
Nu va puteti organiza in asociatie pe etaj.
seamana cu o gluma ...
Cei plecati din tara pot sa va trimita imputernicire sa-i reprezentati la AG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun comun liftul de pe casa scarii florinfane florinfane Buna ziua ma numesc Florin Chelea si locuiesc ca multi alti romani la parterul unui bloc turn cu 10 nivele . Intrebare cum pot sa scap de plata liftului la ... (vezi toată discuția)
Exceptarea de la plata a energiei electrice aferente ascensorului pentru persoanele de la parter este la latitudinea adunarii generale? bsterea bsterea Buna ziua. Locuiesc la parter de 3 ani. Am un copil mic de 4 ani. De cand ma stiu in blocul acesta platesc curentul pentru lift. Am intrebat de ce? Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Asccensor-nu folosim da platim???? alexmada alexmada buna,as dori sa intreb si eu ceva legat de ascensor:luna aceasta ne-am trezit 8 familii,parterul si et 1,ca trebuie sa platim pentru reparatii si service ... (vezi toată discuția)