avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dovada investitie in casa parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dovada investitie in casa parintilor

buna ziua

mama mea detine o casa pe care am reparat o si extins o eu. decizia a fost luata in comun in familie, dar cum se zice paza buna trece primejdia rea, asa ca ma gandesc sa am o dovada a investitiei pentru viitor.

concret, casa cu parter initial a fost extinsa acum 4 ani de mine cu un etaj, eu locuind in acesta cu familia, iar parterul fiind inchiriat, eu impartind frateste banii cu parintii si sora mea. la momentul respectiv nu am scos autorizatii, asa ca propietar e mama mea in acte pe toata casa, care insa e declarata la primarie cu toata supr actuala, deci incl cei 140 mp facuti de mine.

atat eu cat si mama avem lista cheltuielilor facute aici si care se ridica la o suma mare, poeste 70k eur, deoarece lucrarile au consolidat si finisat la cheie casa existenta si au ridicat si etajul amintit.

noi ne am gandit sa facem asa. sa dea mama si tata o declaratie, ceva scris care confirma acesti bani, stipuland ca vointa lor e ca eu sa stau in etaj si parterul sa fie inchiriat si impartit frateste cu sora mea. alta varianta e contr imprumut intre mine si ei pe aceasta suma si cu stipularea garantiei pe etaj. as prefera o solutie sub semnatura privata, (care sa fie un act la care apelez doar in caz extrem, deoarece am relatii bune cu sora mea acum, dar cine stie cu cine se marita ea) dat fiind ca nu putem intabula si vinde etajul din cauza ca n are acte si in plus pe aceasta proprietate mai exista o succesiune nedezbatuta dar in cuantum minor-sub 1/10 din casa.

e suficienta o declaratie de forma eu mama declar ca fiul meu a investit x eur pt a face etajul in anul x si vointa mea ca propitar e ca el sa l stapaneasca deoarece el l a facut, restul casei vechi revenind cum e si normal ambilor frati? mentionez ca afara de manopera care e partial la negru am bonuri si facturi de materiale luate pe numele meu, platite din cardul meu.

multumesc anticipat si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 00:33, 20 Septembrie 2009
E o solutie foarte buna de a scapa de amenda .
Ma intreb insa daca declaratia prin care se specifica faptul ca acea constructie e mai veche de 2 ani poate fi suficienta .Nu se cer alte dovezi ?

Eu am cumparat o casa construita in 1939 , e o casa tip .
Cand s-a vandut casa de catre constructor nu s-a facut o descriere exacta in actul de vanzare-cumparare din ce e compusa , doar generic :casa +teren "X " mp.

Au au avut loc ulterior cateva vanzari si au aparut descrieri ale imobilului care nu erau trecute in actul initial

Ce este curios , ca desi casa are p+1 ,pivnita si mansarda . Acea mansarda nu figureaza in cadastru si in nici un act nu se face referire la ea .
Toate casele au insa aceasta mansarda inca din anul 1939 , nu e o constructie noua .

Nu stiu cum ar trebui sa procedez ca sa refac cadastru si sa apara aceasta mansarda .

Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
Iael, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie casa veronica14 veronica14 buna ziua, am si eu o intrebare....cumnatii mei si-au facut casa,acte in ordine,apoi s-au extins cu mansarda,au facut din nou acte,autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie nou (mansarda) fm_2511 fm_2511 Buna Am construit o mansarda (cu banii mei) peste casa parintilor mei care sunt proprietari pe casa si teren. Autorizatia de constructie si restul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare parinti-copii Monelu Monelu Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti cum sa fac. Am demarat in 2008 constructia unei case impreuna cu parintii sotului,pe proprietatea acestora.Noi urmeaza sa ... (vezi toată discuția)