avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi parintesti

Buna ziua.am si eu o problema...am un copil in varsta de 7 luni...mama copilului imi interzice sa mai am contact cu el...el fiind la mama lui.pers cu care am un copil vrea sa ma decada din drepturi pt k eu am facut niste amenintari mai demult motivul fiind la fel ca nu ma lasa sa-l vad.de cate ori ajung la poarta sa vad baiatul cheama politia...ea imi spune ca am interdictie sa ma mai apropii de ei.chiar daca ii aduc ceva copilului nu primeste nimic din partea mea.va rog sa-mi spuneti ce as putea sa fac ca sa vad copilul si sa nu ma decada din drepturi pt niste prostii.va multumesc
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 11:30, 6 Martie 2017
Sunteti insurat cu mama copilului? Divortat?
deschideti actiune in instanta pentru drept de vizita.
Nu suntem casatoriti...asta am sa fac dar tot imi spune ca ea va castiga si eu nu voi mai vedea niciodata copilul...pt ca vrea sa ma decada din drepturi.
E imposibil sa va decada din drepturi, din contra.
cereti autoritate parinteasca comuna si program extins de vizita, cu luare la domiciliu dumneavoastra pentru cateva ore.
Intai invitati doamna la mediator apoi actiune in instanta.
Intre timp trimiteti mailuri doamnei in care mentionati ca doriti sa vedeti copilul si intrebati cu ce o puteti ajuta.
Puteti cumpara pampers si hainute pentru copil si sa le trimiteti prin curier la adresa doamnei. Pastrati bonurile pentru a dovedi in instanta ca v-ati preocupat mereu de minor si ca sunteti un parinte responsabil care doreste sa participle la cresterea propriului copil.
Cu siguranta veti castiga autoritate parinteasca comuna si veti putea lua minorul fara mama, pentru a avea o relatie fireasca cu acesta.
Cel mai bine discutati cu un avocat. Insa nu disperati ca nu puteti fi despartit de copil.
Buna ziua,
Ca sa va decada din drepturi trebuia ca sa savarsiti una din actele prevazute de art. 508 C.Civ.
Condiţii
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.

Va sfatuiesc sa va sfatuiti cu cineva cunoscator intr-ale legislatiei cand solicitati exercitarea autoritatii parintesti in comun si program de vizitare.
eu am facut niste amenintari mai demult

ce fel ?

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pe data de 18 sotia mea a plecat de acasă la părinții ... Sebi Iași Sebi Iași Bună ziua, pe data de 18 sotia mea a plecat de acasă la părinții ei, menționez că suntem căsătoriți de o lună și nimic nu mi-ar fi trecut prin cap ... (vezi toată discuția)