avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi parintesti

Buna ziua.am si eu o problema...am un copil in varsta de 7 luni...mama copilului imi interzice sa mai am contact cu el...el fiind la mama lui.pers cu care am un copil vrea sa ma decada din drepturi pt k eu am facut niste amenintari mai demult motivul fiind la fel ca nu ma lasa sa-l vad.de cate ori ajung la poarta sa vad baiatul cheama politia...ea imi spune ca am interdictie sa ma mai apropii de ei.chiar daca ii aduc ceva copilului nu primeste nimic din partea mea.va rog sa-mi spuneti ce as putea sa fac ca sa vad copilul si sa nu ma decada din drepturi pt niste prostii.va multumesc
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 11:30, 6 Martie 2017
La 7 luni o creatura chiar realizeaza cine e tata si chiar e capabila sa-i fie dor...???:">Si chiar credeti,stimati utilizatori care ati raspuns la topic,ca tatal respectiv chiar a fost in stare sa se ingrijeasca PERSONAL de o creatura de 3 luni??Sa i se dea copilul tatalui,sau oricui e in stare sa-l creasca,dar....sa nu piarda nimeni din vedere realitatea doar de dragul legii.Mama a ales sa-si traiasca viata in continuare si pentru asta nu cred ca trebuie sa suporte consecinte penale.Iar tatal...sa zica mersi daca are un loc de munca stabil si serios care sa-i permita sa plateasca pe cineva pentru a-i creste copilul si intre timp sa se intrebe daca nu ar iesi mai ieftin daca ar plati pensie alimentara.Cat despre vazutul copilului,e un moft temporar,foarte repede se va cupla cu o alta femeie care ii va livra un alt copil pe care il va putea vedea la discretie .
La 7 luni o creatura chiar realizeaza cine e tata si chiar e capabila sa-i fie dor...???

Creatura sau copil? Sau din punct de vedere legal la ce varsta creatura devine copil cu sentimente, emotii?
Mama a ales sa-si traiasca viata in continuare si pentru asta nu cred ca trebuie sa suporte consecinte penale

Nu doreste nimeni consecinte penale pentru ca a ales sa-si traiasca viata, consecintele penale ar fi daca calca in picioare binele superior al copilului si ingradeste dreptul acestuia de a avea relatii cu tatal lui.
Ce face cu viata ei e problema ei, ce face cu viata copilului.... aici e altceva.

Cat despre vazutul copilului,e un moft temporar,foarte repede se va cupla cu o alta femeie care ii va livra un alt copil pe care il va putea vedea la discretie .

Dragostea pentru propriul copil nu e un moft. In plus, discutia nu-si are rostul pentru ca legea prevede clar binele superior al creaturii ( ca sa puteti pricepe la cine ma refer) iar in lege e stipulat clar ca parintele care nu locuieste cu copilul are dreptul sa aiba legaturi cu acesta si sa vegheze la binele minorului.
Ca dumneavoastra doriti altceva, sunteti libera sa o faceti insa legea se bate cap in cap cu ce visati/doriti.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pe data de 18 sotia mea a plecat de acasă la părinții ... Sebi Iași Sebi Iași Bună ziua, pe data de 18 sotia mea a plecat de acasă la părinții ei, menționez că suntem căsătoriți de o lună și nimic nu mi-ar fi trecut prin cap ... (vezi toată discuția)