avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am concediu medical, la care unitate il prezint?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am concediu medical, la care unitate il prezint?

Buna ziua. In cazul in care, sunt angajata la doua firme si am concediu medical (cumul de functii) conf. Art. 35 din CM cum se procedeaza? La o societate prezint originalul certificatului si la a doua .. o copie? A doua societate, cand solicita restituirea sumelor aferente concediului medical, se prezinta la Casa de Sanatate cu aceasta copie?? Mii de multumiri consultantului.
Cel mai recent răspuns: MOCANU DOINA , utilizator 19:58, 2 Martie 2017
1. OUG nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
art.33

Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.

2. Normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
art.72

(1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situaţii dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unităţii, parafa şi semnătura medicului prescriptor, precum şi, după caz, parafa şi semnătura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1.
Multumesc mult. :vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in cazul mai multor angajatori mic57 mic57 Am doua contracte de munca, la doi angajatori. Unde se inregistreaza concediul medical? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si lauzie 2 angajatori andra.fratila andra.fratila Buna ziua. Voi intra in concediu prenatal si mai apoi in cel de lauzie. Cum trebuie sa procedez daca sunt angajata cu CIM perioada nedeterminata la doi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cumul funcție busubianca busubianca Bună ziua, Avem un angajat care are două contracte de muncă, unul cu funcție de bază și unul cumul funcție. In prezent este în concediu ... (vezi toată discuția)