avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Prelungire C.I fara acord proprietar
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Prelungire C.I fara acord proprietar

Buna. O prietena a cumparat un imobil prin executare silita. Azi a aflat de la Evidenta persoanelor ca fostul proprietar si-a reiinoit actul pe imobilul care din 2015 ii apartinea prietenei. Ce ar putea face? Pt ca neglijenta personalului de la primarie e evidenta. In cartea funciara erau mentionate schimbarea proprietarului .... o plangere la politie in ce temei as putea face?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 16:46, 14 Martie 2017
capucino a scris:

se poate intocmi i C.I fara un extras de carte funciara la zi care sa ateste proprietatea?

Nu trebuie prezentat extras de carte funciara cand omul duce actul de proprietate in original. Ar fi culmea sa se ceara asa ceva, ar pune lumea pe drumuri aiurea.
Cu siguranta la acel moment avea contractul lui in original iar prietena o fi depus ulterior notificarile de care ziceti.

Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2017
Ares-3, moderator
Am fost cu prietena la evidenta persoanelor. Ar exista un ordin intern care nu prevede necesitatea prezentarii extrasului de carte funciara. Ceea ce e o stupizeni cat Romania de mare, mai ales ca, din cautarile efectuate, codul civil spune clar ca dreptul de proprietate se dovedeste cu acest act, nu cu un contract.

Acum , suntem in situatia in care infractionalitatea unui ins o va putea pune pe prietena sa se trezeasca cu credite pe apartamentul ei, sau chiar mai mult, fostul proprietar sa vina cu politia in acest apartament si sa intre in casa!!!!!!!!!!!!!!!!!

Si sa nu uitam ca nu toata lumea are bani de avocati si instante, mai ales cand fata este orfana de ambii parinti si studenta.....

PS . fiind curios, am verificat actele pe care le detine si acest ins infractor nu mai era proprietar din 2014, cand a fost executat silit de Volksbank, ulterior banca instrainand apartamentul unei firme de recuperare. Astfel ca nu vad cum as putea eu unul sa vin cu un contract de pe vremea bunicii, fara sa se verifice daca sunt sau nu proprietar pe imobil, ori am vandut acel bun!!!!!!!!!!!

Daca ar fi fost vorba de orice personalitate cu functie, sigur nu se putea intampla una ca asta!!!!!!!!!!!
inteleg pozitia dvs, dar nu sunt de acord. A prezentat un contract din 2003, desi incepand cu anul 2014 NU MAI ERA PROPRIETAR, aspect care rezulta din extrasul de carte funciara!. lA prelungirea unui act, nu se aplica tangential si prevederile codurilor? adica a codului civil?
Functionarul nu are absolut nicio vina. Contractul prezentat era o dovada a adresei solicitantului. Prietena dvs. poate sa dea in judecata fostul proprietar. Ar fi chiar culmea ca functionarul sa caute pentru toti solicitanti de la ghiseu cartea funciara. Fiecare raspunde pentru faptele sale.
NU am spus ca este treaba functionarului sa caute extrasele de carte funciara, ci sa se faca dovada prorpeitatii, asa cum prevede legea, cu extras de CF. NU este normal ca printr-un ordin intern, nestiut de nimeni decat de cei de la Evidenta persoanelor, sa se solicite un contract. ESte normal ca acel individ a avut asupra lui exemplarul original , din momentul in care in 2003 a cumparat apartamentul,. dar nu este normal ca in 2016 sa nu se verifice si sa nu i se impuna fiecarui cetatean prezentarea actelor actualizate!

Alte discuții în legătură

Pentru incheierea unui contract de comodat este necesar cf pt spatiul respectiv? nicoleta sorina nicoleta sorina Ma intereseaza daca pentru incheierea unui contract de comodat este necesar sa detii certificat de carte funciara pentru spatiul unde se va deschide punct de ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Trebuie sau nu extras de carte funciara? cssr cssr Buna ziua, Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o ... (vezi toată discuția)