avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Prelungire C.I fara acord proprietar
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Prelungire C.I fara acord proprietar

Buna. O prietena a cumparat un imobil prin executare silita. Azi a aflat de la Evidenta persoanelor ca fostul proprietar si-a reiinoit actul pe imobilul care din 2015 ii apartinea prietenei. Ce ar putea face? Pt ca neglijenta personalului de la primarie e evidenta. In cartea funciara erau mentionate schimbarea proprietarului .... o plangere la politie in ce temei as putea face?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 16:46, 14 Martie 2017
MUltumesc pt raspuns. Dar nu mi pare absurda solicitarea cata vreme un contract transmite un drept de proprietate, nu atesta insusi dreptul.

[ link extern ]

si in situatia data, prietena va trebui sa scoata bani din buzunar, pe care nu ii are, sa isi angajeze avocat, pentru ca un destept s-a gandit sa emita ordine care sa creeze ulterior fel si fel de probleme si daca fata e si organa, si traieste din 650 lei / luna, de unde va plati avocat? si se va trezi cu fostul prorpietar in apartament, pentru ca , cartea de identitate este pe un imobil care nu ii apartine din 2014!!! adica, cu acte in mana putem muri, ca tot smecherii castiga si tupistii, mai pe romaneste spus!
Asa se intampla cand "citim pe net" si nu intelegem ce citim. Nu are nici o legatura dovada proprietatii facuta cu extrasul CF cu ce spuneti dvs. Ganditi-va ca sunt mii de imobile care nu au CF. Ce ar trebui sa faca proprietarul? Sa se apuce de cadastru si intabulare ca sa isi poata scoata buletin nou?
Si nu vad ce atata tevatura pentru faptul ca si-a facut ala buletin pe fosta adresa. Nu-i foloseste la nimic ... decat la buletin. Nu poate face credit si nici nu poate intra cu forta in apartament ... deoarece CI-ul NU face dovada proprietatii si nici macar pe cea a posesiei.
Va agitati si enervati degeaba. In cazul extrem in care individul ar vrea sa intre in apartament, domnisoara cheama politia si se identifica drept noul proprietar. Simplu. Parerea mea e ca omul avea nevoie de buletin si asta i-a fost cea mai la indemana solutie, nemaiavand, probabil, alt imobil sau vreo locuinta stabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru incheierea unui contract de comodat este necesar cf pt spatiul respectiv? nicoleta sorina nicoleta sorina Ma intereseaza daca pentru incheierea unui contract de comodat este necesar sa detii certificat de carte funciara pentru spatiul unde se va deschide punct de ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Trebuie sau nu extras de carte funciara? cssr cssr Buna ziua, Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o ... (vezi toată discuția)