avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare si ore lucrate in zilele de repaus ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare si ore lucrate in zilele de repaus sau sarbatori legale

Buna ziua,lucrez intr-o autoritate nationala de stat in care orele suplimentare nu pot fi platite deoarece acest lucru este retrictionat printr-o OUG.Pana aici toate bune si legale. In compensare se dau ore sau zile libere platie.
As dori sa stiu daca orele prestate in zilele de repaus (Sambata ,Duminica ) sau in zilele de sarbatori legale trebuiesc compensate dublu ca numar de ore,adica daca am lucrat 4 ore sa mi se acorde liber 8 ore.
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2017
max36, utilizator
Cel mai recent răspuns: max36 , utilizator 18:22, 5 Martie 2017
Pentru 4 ore lucrate intr-o zi de repaus saptamanal sau intr-o zi de sarbatoare legala se acorda liber tot 4 ore.
Dar in cazul in care ar putea fi platite cum se face calculul pt plata al orelor ?
Va multumesc pt raspuns
In situatia in care cele 4 ore sunt lucrate sambata sau duminica , in afara salariului normal se va acorda si un spor stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

In situatia in care cele 4 ore sunt lucrate intr-o zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza , in afara salariului normal se va acorda un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.


Sa inteleg ca se dau liber cele 4 ore lucrate si se da si un spor de 100% la nr de ore lucrate ?

Alte discuții în legătură

Plata muncii in zile libere Avadrian Avadrian Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati intr-o dilema: Cum se plateste un angajat pentru munca prestata in zilele libere (Sambata, Duminica si sarbatorile ... (vezi toată discuția)
Compensarea muncii efectuate in afara programului saptamanal si in sarbatori legale IBH IBH Un angajat cu norma intreaga si program normal de lucru, respectiv 5 zile pe saptamana, exclusiv sambata si duminica, este solicitat in afara programului ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează orele suplimentare la un program 12/24, lucru ... suciu_diana suciu_diana Cum se calculează orele suplimentare la un program 12/24, lucru de lunea-duminica, inclusiv? Ce lucrează sâmbăta și duminica nu cred ca se considera ... (vezi toată discuția)