avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Baza impozitare microintreprindere consignatie
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Baza impozitare microintreprindere consignatie

Buna ziua,
Am cautat in forum dar nu am gasit raspuns la intrebarea mea.

Se da o microintreprindere (de la 01.02.2017) care vinde in regim de consignatie bunuri din inventarul propriu ale deponentilor persoane fizice. Nu se primesc bunuri de la persoane juridice.
Conform celor citite rezulta urmatoarele:
calculul impozitului pe microintreprindere se face doar la comisionul firmei, nu si la pretul deponentului.
Ma puteti ajuta cu articolele din Codul fiscal de unde reiese acest lucru ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:02, 3 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In contabilitatea firmei se inregistreaza ca venit care constituie cifra de afaceri doar comisionul, nu si partea deponentului. Deci, procentul aferent impozitarii microintreprinderii se aplica acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfuri in custodie taie taie Buna ziua, Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru ... (vezi toată discuția)
Factura pentru contract de consignatie Kovacsdaria Kovacsdaria Buna Lucrez la o firma de telefonie mobila si as dori sa stiu cum se face o factura in regim de consignatie.Stiu cum se inregistreaza in contabilitate ,dar la ... (vezi toată discuția)
Contabilitate marfuri in consignatie taie taie Buna, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: cum se inregistreaza in contabiliate marfurile care se vand in regim de consignatie, atat la consignant cat si ... (vezi toată discuția)