avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doasr penal pt lovire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doasr penal pt lovire?

buna ziua.am facut si eu o prostie,si nu stiu inca ce pot sa patesc in contiunare :( .intr-o seara lam lovit cu pumnul pe o persoana in zona nasului si a ochiului.in acel moment numai noi 2 eram acolo.acum,el cred ca a mers la medicul legist pt a-si scoate certificat medico-legal.precizez ca are o vanataie in zona ochiului.daca depune plangere,ce pot sa patesc in acest caz??
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 18:36, 15 Septembrie 2009
Infractiunea de loviri sau alte violente e sanctionata cu pedeapsa inchisorii , sau a amenzii penale .
Insa impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
deci eu pot sa risc sa ajung la inchisoare ?daca depune plangere?:O
Totusi , urmarea imediata a infractiunii e una derizorie .Nu una importanta.Va sfatuiesc sa luati legatura cu partea vatamata si sa o determinati sa nu depuna plangere penala(care se supune regulii de a fi depusa in termen de 20 de zile de la aflarea identitatii faptuitorului ).
Se poate dispune , la fel de bine , si o amenda administrativa , care va permite sa aveti , in continuare , un cazier lipsit de mentiuni , iar aceasta sanctiune e dispusa ca o consecinta a unui pericol social scazut.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
am inteles.deci,daca se hotaraste sa depuna plangere,pot sa primesc si doar o amenda administrativa.in acest caz,daca primesc o amenda pot,de exemplu,sa ma inscriu la Academia de Politie sau la Scoala de Agenti de Politie?
sau in ce cazuri nu ma mai pot inscrie la aceste 2 scoli?
Multumesc anticipat!
Cel mai bine este sa va impacati.Asa rezolvati cel mai bine.

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)
Invinuit ambros ionut ambros ionut Am batut si eu pe cineva si mi a venit acasa citatie sa ma prezint pe data de 06 01 2011 la politie. Baiatul zice ca are 7-8 zile de ingrijiri medicale ce pot ... (vezi toată discuția)