avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Finalitate colaborare cu administratia judeteana
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Finalitate colaborare cu administratia judeteana

Buna ziua,
Mi s-a oferit ocazia de a primi finantare de la consiliul judetean pentru a dezvolta proiecte culturale in orasul meu, adica sa organizez evenimente culturale pentru locuitori (concerte, expozitii, lansari de carte etc).
Sa zicem ca finantarea de la consiliul judetean este de 100 de lei, costurile cu organizarea acestor evenimente este tot 100 de lei.
Eu, ca organizator, ONG fiind, ce castig? In afara de munca, alergatura, nervi si stres?

De fapt, asta ar fi si o intrebare mai generoasa, cei care isi infiinteaza ONG-uri, ce castiga? Concret, daca o societate privata imi doneaza un miliard de euro, eu trebuie sa cheltui acel miliard de euro pe proiecte, corect, dar castigul meu personal care e ?
Stiu ca sunt multi care din asta traiesc, din chestii si manevre pe care le fac la adapostul/paravanul acestor fundatii/asociatii/. Cum o fac, din ce traiesc?
Fac blatul cu sposnsorul, adica la o sponsorizare primita in valoare de 100 de lei, ei fac acte doar pentru 90?
Care e manvevra cu ONG-urile astea?
OK, ajutam si comunitatea, facem si proiecte, dar "este" si noi oameni si trebuie sa traim :)

Corect?

Deci, cum se face?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:16, 5 Martie 2017
In niciun caz pe acest forum nu va dam sfaturi cum sa faceti invarteli.
Cam vaga exprimarea: "Mi s-a oferit ocazia de a primi finantare de la consiliul judetean pentru a dezvolta proiecte culturale". Presupun ca este un ghid, ceva, care sa detalieze care sunt tipurile de cheltuieli eligibile si condiitiile prin care sa va calificati ong-ul dumneavoastra ca eligibil de a primi o suma de bani. Este cumva legea 350 din 2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general?
Acest tip de finantare nu acopera si cheltuieli cu salariile. Dar puteti sa deduceti tot felul de cheltuieli care apar in organizarea si desfasurarea acelor tipuri de activitati.
Separat, din alte fonduri atrase de ong puteti sa acoperiti cheltuielile ce apar in urma incheierii unui contract de munca pe termen determinat si cu norma redusa, daca va permiteti asa ceva si nu doriti sa faceti si voluntariat.
Buna ziua, stimate domn, multumesc pentru raspuns.

Dupa cum bine ati intuit, da, este vorba despre acea lege.
Punctual, intrebarea mea era mai mult retorica, in sensul urmator: care ar fi motivele pentru care as suplini eu rolul statului de a facilita accesul cetatenilor la cultura in conditiile in care castigul meu, ca persoana, ca om, este zero.

Cu alte cuvinte, pentru a ma sustine pe mine, cel care ajut statul roman, trebuie sa gasesc alte surse de finantare, corect?
Ultima modificare: Duminică, 5 Martie 2017
acmilan, utilizator
Nu asa trebuie sa puneti problema. Nu ajutati statul ci ajutati beneficiarul adica cetateanul, fie el copil, tanat sau persoane mature si varstnice. Poate gasiti forme neconventionale, altele decat cele clasice folosite in unitatile publice. Ma rog, pana la urma este si o facilitate de a sustine activitatea ong-urilor din domeniu. Caci dupa cum stiti, daca activati de mai multi ani in domeniul neguvernamental, este una din plangerile ong-urilor ca nu au acces mai usor la fonduri.
Ultima modificare: Duminică, 5 Martie 2017
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri publice, legea nr. 350/2005 nakos3_2 nakos3_2 Sunt presedintele unei asociatii, cu drept de organizare evenimente, specificat in statut. Doresc sa aflu daca un consiliu local este obligat sa organizeze ... (vezi toată discuția)
Acordare fonduri nerambursabile asociatii si fundatii ContSters240394 ContSters240394 Buna. In ce conditii se poate acorda sprijin financiar de catre primarie unor asociatii si fundatii(cluburi sportive, asociatii culturale)?Prin hotarare de ... (vezi toată discuția)
Obtinere de fonduri nerambursabile PV2010 PV2010 Avem o asociație nonprofit cu care dorim să obținem fonduri nerambursabile din bugetul consiliului local pt. organizarea unei întâlniri a fiilor ... (vezi toată discuția)