Sunt in concubinaj cu o persoana;s a mutat in locuinta parintilor mei de aprox 9 luni.Avem o fetita de 5 luni, ieri a devenit violent verbal si fizic( m a strans de gura si mi a dat o palma de fata cu parintii lui, care erau in vizita).M a injurat, dracuit...bea in fiecare zi.Nu vrea sa plece,zice ca e mutatia facuta la casa parintilor mei Conditiile de trai sunt foarte bune,vila cu toate utilitatile, in care locuim noi doi si copilul.La parintii sai sunt doar 2 camere.Cum il dau afara?
Scoateti un certificat medico-legal, asigurati-va ca aveti martori, daca ei exista, incercati pe viitor macar sa inregistrati cu telefonul eventualele episoade de violenta, faceti o plangere la politie. Toate astea daca vreti sa aveti sanse sa vi se incuviinteze un ordin de protectie, caci judecatorul nu poate dispune emiterea unui ordin pe simple afirmatii.
Daca vreti pensie de intretinere, da, aceasta trebuie ceruta prin instanta. Personal va recomand o actiune pe fond (fara ordonanta) in care sa cereti: evacuarea din spatiul care nu ii apartine, reconfirmarea autoritatii parentale comune, stabilirea locuintei minorului la dvoastra, stabilirea unui program de legaturi personale cu tatal, stabilirea obligatiei de intretinere ptr tata.
Evident, inainte de a ajunge la instanta, ar fi de dorit sa ajungeti cu tatal la o amiabilitate pe aceste puncte. Instanta va decide fie prin consfiintirea intelegerii dvoastra=proces scurt si ietfin, fie (in lipsa acesteia) pe probatorii=interogatorii, martori, inscrisuri, anchete sociale...
In esenta, copilul nu se atribuie (ca locuinta) celui care castiga mai mult...cu 500lei.
ps: uitati de Ordinul de Protectie! va veti complica inutil intr-un stadiu in care inca se pot rezolva multe aspecte prin amiabilitate.
Criteriile de stabilire a locuintei nu au in vedere salariile parintilor, ci au in vedere interesul superior al copilului exprimat - in cazul unui copil atat de mic - de relatia de atasament primara fata de mama, de importanta prezentei mamei alaturi de minor.