avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme la cumpararea unui apartament prin agentie ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme la cumpararea unui apartament prin agentie imobiliara

Buna ziua,

Un amic a achizitionat recent printr-o agentie imobilara de renume, un ap. Toate bune si frumoase, pana cand banca a solicitat actul de proprietate al terenului pe care era construit acel imobil. Din actul primit, reiesea cum ca, constructorul nu a achitat terenul pe care se afla imobilul in cauza, prin urmare banca nu putea aproba imprumutul. Intr-un final, terenul a fost achitat de catre constructor, imprumutul s-a acordat si a venit momentul achitarii comisionului catre agentie. Amicul meu, i-a explicat situatia agentului, insa in zadar. Este foarte dezamagit de lipsa de profesionalism al agentiei (repet este o agentie de top) si nu doreste sa achite integral comisionul, pentru faptul ca aceasta nu l-a instiintat inca de la inceput despre acest aspect. Imaginati-va cum era daca ap se achita cash. Intrebarea mea este, ce poate face el in acest caz pentru a nu plati integral comisionul agentiei? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: An.Dumi , utilizator 08:30, 9 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc frumos pentru raspuns, Doamna Zaharia!
Pana la urma s-a solutionat cazul, exact cum ati spus si Dvs. prin trezirea la realitate a agentului.
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision la antecontract Lmps2016 Lmps2016 Buna ziua, Am folosit serviciile unei agentii imobiliare. Am vazut apartamentul, am stabilit o intalnire la notar, am semnat un antecontract si am platit un ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliare mi-a tras teapa Maria Nigel Maria Nigel buna ziua.....iata problema mea. in luna noiembrie 2010 am vrut sa achizitionez un apartament cu credit bancar. Cei de la banca mi-au zis ca in prealabil ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. am avut intentia sa ... Simo Na Simo Na Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)