avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Achzitie auto prin Programul Rabla - Conditionare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Achzitie auto prin Programul Rabla - Conditionare abuziva obtinere Certificat fiscal rabla

Buna ziua,

Nefiind in domeniu, imi cer scuze daca subiectul propus nu isi are locul pe aceasta "ramura".
Iata faptele: am parcurs toti pasii necesari pt achizitionarea unui autoturism prin programul rabla pina an ajuns la SPIT (Serviciul public de impozite, taxe si alte venituri ale bugetului local) de unde trebuie sa ridic, in baza unor documente cerute de dumnealor, Certificatul fiscal al "rablei". Am prezentat toate documentele cerute oficial (nu le mai enumar aici) si surpriza: mi se conditioneaza eliberarea Certificatului fiscal de faptul ca nu apar la taxa de habitat (casa fiind pe numele parintilor mei, eu neaparind in sistem). Ca o info suplimentara: parintii mei sint cu grad de invaliditate si au reduceri pt habitat, s-au mutat la tara, nu stau in imobil decit eu singur. Oricum, taxa de habitat pe anul in curs este platita. Mi se cere sa fac/semnez tot felul de declaratii (ex Declaratie de impunere-Persoane fizice) si sa aduc tot felul de documente iar timpul meu este si asa limitat, in sensul ca de fiecare data trebuie sa lipsesc de la munca...
Ma intreb daca este legala aceasta conditionare? Ce legatura are Cert. fiscal pt Rabla cu taxa pe Habitat?

Multumesc pt lamuriri.
Cel mai recent răspuns: coromadaniel , utilizator 10:23, 14 Septembrie 2009
Stimate user,traim in Romania ,unde primordial este activitatea de impiedicare nu de rapida solutionare.
Da ,este o practica curenta din partea autoritatii fiscale de conditionare a eliberarii de dovezi/certificate de dovada platii tuturor obligatiilor fiscale.
Aici intervine absurdul reprezentantilor autoritatii,care cu greu accepta situatiile exceptie de la regula,in care persoane ,care beneficiaza de facilitati fiscale ,
solicita in conditii legale eliberarea de documente justificative.
Nu aveti alta solutie decat ,in baza documentelor sa contactati serviciul specializat din cadrul autoritatii fiscale ,caruia sa ii parcurgeti etapele ,cine este proprietarul imobilului,ca acesta este beneficiar al prevederilor legislatiei de protectie pentru persoanele cu dizabilitati .
Se mai impune o precizare esentiala,in numarul persoanelor pentru care se achita taxa de habitat ,dvs nu sunteti inclus?
In conditiile in care lamuriti nelamuririle reprezentantilor autoritatii,veti beneficia de mult ravnitul certificat necesar colectarii rablelor si innoirii parcului auto.
Succes
Multumesc pt raspuns, desi asteptam sa mi se confirme "abuzul" , pt ca eu tot abuz il consider...atita timp cit sint 2 chestiuni diferite. Daca vor sa rezolve problema cu habitatul n-au decit sa-mi trimita citatie/alte cereri pt rezolvarea situatiei, dar nu sa ma poarte pe drumuri si sa amestece "borcanele"...
Precizare: nu sint inclus in numarul de persoane pt care se plateste taxa de habitat, pt simplul motiv ca nu mai stau cuparintii mei, ce relevata are informatia? poate muncesc in afara tarii, poate nu stau nicaieri, nu vad relevanta. Se creeaza un precedent (daca nu s-a creeat deja), in care se tolereaza astfel de abuzuri iar situatiile urgente se tergiverseaza la nesfirsit...halal reforma administratiei/etc...
in afara de solutia Dvs, cui ma pot adresa pt sesizari si revolvarea problemei vis-a-vis de certificatul fiscal?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta taxa habitat constanta icoman icoman Buna ziua. Dupa 5 ani si 4 luni primesc o adresa de infintare a popririi pe salariu la firma unde lucrez (iar in aceasta perioada SPIT a emis aprox. 12 dosare ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare fiscala ValaA ValaA Buna ziua, Sunt in situatia de a incheia succesiunea in urma decesului parintilor si printre actele necesare se afla si certificatul fiscal. Din pacate , ... (vezi toată discuția)