avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum recuperez banii de la administrator in urma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum recuperez banii de la administrator in urma vanzarii unui apartament

Buna ziua! Situatia este urmatoarea, in urma cu 10 ani adminitratorul din blocul unde locuim a hotarat impreuna cu asociatia de locatari sa stranga o suma de bani pe luna pentru a contoriza gazele. Nu s a rezolvat nimic in aceasta privinta si s au strans peste 3 000 RON de a lungul timpului de fiecare apartament. Precizez ca aceasta suma nu are legatura nici cu fondul de reparatii si nici cu fondul de rulment, este pur si simplu o suma adaugata la acestea. Acum intentionam sa vindem apartamentul si cand l am intrebat pe administrator cum procedam ne a spus ca nu mai recuperam nimic!!! In afara fondului de rulment. Ne a mai zis ca e dator noul proprietar sa ne despagubeasca!!! Noua nu ni se pare normal sa i lasam dumnealui niste bani cu care nu a facut nimic in bloc si nici atat sa ii cerem banii noului proprietar! Unde este adevarul si la cine trebuie sa apelam in caz ca nu ne intelegem cu dansul? Multumim
Art. 24-HG 1588/2007 norme de aplic L230/2007
(4)Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel, precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.

www.avocatnet.ro/content/art...
Acel departament din primărie, nu are drept de control!
vasiledtr a scris:

Bibiutza1979 a scris:

Daca nu va intelegeti atunci faceti o reclamatie la primarie la departamentul care se ocupa de verificarea si indrumarea asociatiilor de proprietari.Cand vor avea control vor gasii solutii clar.

Acel departament din primărie nu are drept de control !

Art. 55. - Consiliile Locale, cu sprijinul aparatului propriu al Consiliilor Judeţene, respectiv al Consiliului General al Mun. Bucureşti, exercită controlul asupra activităţii financiar-contabile din cadrul Asociaţiilor de Proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai Asociaţiei.
Mai clar de-atât nu există !
vasiledtr a scris:
Acel departament din primărie, nu are drept de control!

Are drept de control si de a sanctiona contraventiile savarsite de proprietari.

CAPITOLUL VII: Raportul dintre administratia publica locala si centrala si asociatiile de proprietari
Art. 52
(1) Consiliile locale ale municipiilor, oraselor, comunelor si ale sectoarelor municipiului Bucuresti sprijina activitatea asociatiilor de proprietari pentru realizarea scopurilor si sarcinilor ce le revin, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
(2) Consiliile locale organizeaza in cadrul aparatului propriu un compartiment specializat in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari.

Art. 55
Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari.

Art. 56
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
(3) Sanctiunile pentru contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a) -e) se aplica persoanelor fizice constatate vinovate, iar cea prevazuta la alin. (1) lit. f) functionarilor publici sau personalului angajat al autoritatilor publice, inclusiv personalului regiilor ori societatilor furnizoare de servicii de utilitati publice.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Restituire fond de reparatii la data vanzarii apartamentului lavi_i lavi_i Buna ziua, In urma cu cateva zile am vandut un apartament care face parte dintr-un bloc care are o Asociatie de Proprietari. Am cerut Presedintelui Asociatiei ... (vezi toată discuția)
Cerere pt aflarea fondului de rulment si reparatii achitat in ultimii 4 ani amy0001 amy0001 Buna ziua. Am o problema - ceva mai mare - cu Asociatia blocului. Am stat in chirie - urmeaza sa ma mut la casa mea - si timp de 4 ani am platit fond de ... (vezi toată discuția)
Recuperare fond de rulment mmarianne mmarianne Buna ziua, La 1 noiembrie o sa parasesc apartamantul in care am locuit, deoarece l-am vandut. La asociatie am constituit un fond de rulment de 150 lei si 60 ... (vezi toată discuția)