avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia CCR nr.794/2016
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia CCR nr.794/2016

Autoritatile locale pot aplica prevederile Deciziei CCR 794/2016?
Avand in vedere ca nici Guvernul nici Parlamentul Romaniei nu a emis in termenul prevazut de 45 de zile de la publicarea Deciziei CCR 794/2016 niciun act normativ care sa reglementeze salarizarea personalului din autoritatile si institutiile publice in concordanta cu prevederile Deciziei CCR 794/2016.Astfel ,incepand cu data de 5 februarie 2017 ,teoretic, la stabilirea salariilor de baza brut lunare ,nivel maxim,se poate avea in vedere atat salariile stabilite prin acte normative cat si hotararile judecatoresti definitive si irevocabile, pronuntate de catre instante in favoarea angajatilor din alte UAT-uri.Scopul fiind eliminarea discrepantelor,discriminarile salariale actuale. Am inteles gresit?
Deciziile CCR sunt obligatorii? Cui? Se poate aplica optional? Daca un ordonator de credite considera ca este necesara si oportuna atunci aplica,iar daca considera,ca vor fi prea mari salariile,nu emite dispozitie in acest sens.?
Solutia?Instanta? Daca nu,atunci angajatii asteapta pana cand salariile lor vor fi majorate in baza actelor normative.Majorarea aplicandu-se si personalului ,,norocos,,care deja beneficiaza de salarii de baza stabilite in baza ectelor normative plus hotararile judecatoresti. Astfel iarasi nu vom avea salarizare unitara pt.aceeasi functie,grad,gradatie,vechime,etc.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Cu stima,
Henriette
Cel mai recent răspuns: henriettebondar , utilizator 13:02, 7 Martie 2017
De la data publicării în Monitorul Oficial, Partea I deciziile Curţii sunt general obligatorii (art.147 alin.(4) din Constituţie).

Insa pentru a putea fi aplicate, va trebui sa actionati in instanta angajatorul.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Egalizare salar conform deciziei ccr nr.794/2016 sosobi sosobi Buna ziua.Sunt angajat personal contractual la o institutie publica.As vrea sa stiu cum pot afla, avand in vedere decizia CCR nr.794/2016, salariul maxim in ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionari conform deciziei ccr nr.794/2016 elisa_2000 elisa_2000 Avand in vedere ca prin Decizia Curtii Constututionale nr.794/2016 prin care a fost admisa exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.3*2 alin (1*2) ... (vezi toată discuția)
Probleme - egalizare salarii oanaportar oanaportar Va supun analizei urmatoarele texte de lege, cu rugamintea sa ne ajutati prin a ne lamuri cum trebuie sa se procedeze pentru egalizarea salariilor. - in ... (vezi toată discuția)