avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandirea dreptului de a conduce
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandirea dreptului de a conduce

Buna ziua.am fost prins pe 5-04-2015 baut la volan Permisu de conducere rste obtinut in Spania nu este Romanesc .... Dupa un proces si recurs pe 28-02-2017 am primit o sentinta definitiva -o amenda penala .dupa cat timp am voie sa redobandesc dreptu de a conduce?permisu meu este in romania sau in spania ? Sau ce trebuie sa fac ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:34, 12 Martie 2017
Se aplica legislatia spaniola. Daca aceasta prevede anularea permisului ptr alcool atunci permisul se va anula.
Trebuie sa platiti amenda penala in Romania.
I
Puteti intreba la politia care v-a retinut permisul daca au trimis permisul in Spania dar in mod normal dupa retinere permisul se trimite autoritatii emitente.

In Spania dupa 0,60 ml in aeru respirat si 1,2 in sange se face dosar penal eu am avut 0,44 in aer si 0,90 in sange ,si la ei nu apar cu nimik ca am verificat am permisu valabil si cu fara puncte luate
Fara puncte luate
Atunci solicitati autoritatilor spaniole restituirea permisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in spania mariannedelcu mariannedelcu sal,detin permis de conducere spaniol,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 6 luni!!!!!!!!!sunt sofer de tir,am lucrat pana in 2012,februarie,la firma ... (vezi toată discuția)
Detin doua permise de conducere liapetrariu2010 liapetrariu2010 Sunt rezident in spania si am detinut 2 permise 1 de romania si 1 de spania obtinut prin examen.Anu trecut am avut un accident in romania cu camionu si prin ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Nina chirita Nina chirita Buna ziua va rog sami raspundeti acum 3 ani am condus cu permisu suspendat pentru limita de viteza permisu fiind spaniol am platit amenda si misa inapoiat pa ... (vezi toată discuția)