avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia poate sa dea afara sotul din casa ei?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia poate sa dea afara sotul din casa ei?

Buna seara,

Prietena mea are un apartament cumparat inaintea casatoriei unde locuieste in prezent cu sotul. Nu se mai inteleg , s-au hotarat sa divorteze la notar, dar el nu vrea sa paraseasca apartamentul. Spune ca nu are voie sa-l dea afara din casa. La ultimul scandal au chemat politia iar politistii i-au spus ca ar fi mai bine sa plece ea, pentru ca pe el nu-l poate da afara daca nu a lovit-o.

Este adevarat acest lucru? Mie mise pare strigator la cer sa stea ea la rude si el sa ramana in casa. Ba, mai mult, vecinii i-au spus ca a devastat casa. A rupt pana si tapetul de pe pereti.

Poate face ceva pana la divort?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: danac71 , utilizator 11:37, 13 Martie 2017
Si acum ea a plecat la rude si l-a lasat pe el in casa ?
Daca a facut asa, a procedat prost.
Da. Asa a facut. Acum se teme sa nu-i goleasca apartamentul.
A luat o decizie proasta pt ea. Acuma nici nu mai conteaza ce trebuia sa faca si nu a facut.
Ii poate face plangere pt distrugere daca ziceti ca a facut stricaciuni prin ap.
El are casa, are unde sa stea ?
Daca ar vrea sa se intoarca acasa, ar lasa-o ?
A inceput procedura notariala de divort ?


A facut o greseala enorma. E apartamentul ei, dupa divort obligatia de intretinere reciproca a sotilor inceteaza, deci DA, il poate da afara. dar DUPA divort. Acum trebuie sa reintre in casa, cu plangere penala la politie pentru distrugere. Sa mearga sa vorbeasca cu un avocat.

Am fost in aceeasi situatie. I-am facut instiintare avocatiala si i-am pus in vedere sa paraseasca casa intr-o luna, altfel il evacuez cu executorul. Ceea ce a si facut. Dar divortasem deja.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie dramatica monica.av monica.av Sunt in situatia disperata de a-mi ajuta familia respectiv :nepotii, verisoara si matusa. In momentul de fata verisoara mea se afla in proces de divort , la ... (vezi toată discuția)
Partajare in caz de divort Buna ziua. Vorbesc in numele mamei mele- Sunt casatorita de aproape 20 de ani si vreau sa stiu in caz de divort, la partaj, cum se procedeaza tinand cont ca ... (vezi toată discuția)
Minorul neglijat aflat in custodia mamei lorelay89 lorelay89 Buna ziua. As dori sa stiu daca mama care are in grija un minor poate fi sanctionata pentru neglijenta acestuia. Mentionez ca minorul are 16 ani, mama acestuia ... (vezi toată discuția)