avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... incompatibilitatea functiei de consilier local cu cea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

incompatibilitatea functiei de consilier local cu cea de membru al consiliului de administratie la clubul sportiv de drept public

Cine imi explica si mie daca functia de consilir local este compatibila cu cea de membru in consiliul de administratie a unui club sportiv de drept public, avand in vedere ca membru fondator este consiliul local, o parte din finantare vine de la bugetul local, buget aprobat de consiliul local propus de catre consiliul de administratie al clubului din care fac parte consilirii locali.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:45, 14 Septembrie 2009
Daca acest club face parte dintre "unitatile" mentionate de Legea nr. 161 / 19 2003 (*actualizata*) privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei - da, daca nu...nu !
ART. 88
(1) Functia de consilier local sau consilier judetean este incompatibila cu:
d) functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la regiile autonome si societatile comerciale de interes local infiintate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judetean respectiv sau la regiile autonome si societatile comerciale de interes national care isi au sediul sau care detin filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public- consilier local tibi68 tibi68 Buna ziua. Functionarul public, angajat al unei primarii, se afla in incompatibilitate cu functia de consilier local dintr-un consiliu local, altul decat ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate membru în aga machis machis Intro-o societate comercială pe acţiuni municipiul este acţionar unic. Adunarea generală este formată din 5 consilieri locali desemnaţi de Consiliul ... (vezi toată discuția)
Incompabilitate si conflict de interese 080668 080668 Directorul general cu contract de management la o institutie publica este incompatibil cu demnitatea publica(consilier judetean)??? Dar in conflict de ... (vezi toată discuția)