avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... incompatibilitate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

incompatibilitate

poate fi cumulată funcţia de consilier local cu cea de director al unui serviciu public cu personalitate juridică din subordinea consiliului local?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 10 Iulie 2012
Art. 88 din Legea nr.161/2003:
(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu:
....
d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă;
....

In speta, este vorba despre o situatie de incompatibilitate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate pvs pvs Sunt consilier local si urmeaza sa fiu numit in functia de administrator la o societate comerciala de drept privat si interes local infiintata cf. art. 36 din ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese sau nu FBI FBI Un consilier local are voie sa lucreze ca angajat in cadrul unei societati comerciale al carei asociat unic este Consiliul Local ? Daca da , consilierul poate ... (vezi toată discuția)