avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort,partaj - readucerea unui imobil in masa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort,partaj - readucerea unui imobil in masa partajabila

Sotul meu mi-a facut imputernicire sa pot vinde un teren dobandit de mine in timpul casniciei dar cu bani obtinuti exclusiv din inchirierea unui apartament bun propriu dobandit inaintea casatoriei .
In baza
imputernicirii am vandut acel teren insa dupa 6 luni sotul meu a introdus cerere de divort si mi-a cerut sa readuc terenul in masa partajabila.Daca bunul a fost instrainat inainte de introducerea cererii de divort, mai poate face obiectul partajului?
Si daca acel teren se readuce in masa partajabila dar se dovedeste ca a fost cumparat cu bani proveniti dintr-un venit in urma exploatarii unui bun propriu-un apartament bun propriu inchiriat, dobandit inaintea casatoriei mai poate face obiectul unui partaj?
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 09:33, 12 Martie 2017
Situatia este destul de complexa si opiniile sunt impartite in acest domeniu.
Opinia mea este ca daca terenul a fost vandut cu acordul sotului, in timpul casatoriei, la acest moment nu se mai justifica aducerea la masa partajabila a acestuia.
Totusi, in cazul admiterii cererii lui, ar fi bine sa aveti formulata si o cerere reconventionala prin care sa solicitati constatarea acestui bun ca fiind bun propriu, deoarece desi a fost cumparat in timpul casatoriei, banii erau proveniti din exploatarea unui bun propriu.
p.s. ar fi bine totusi sa aveti un avocat in procesul de partaj.
Logic vorbind un bun care a fost instrainat (deci nu mai sunteti proprietari) nu mai poate fi adus la masa partajabila.Problema se pune ce s-a intamplat cu banii obtinuti din vanzare, suma aceasta daca e in cont se poate aduce la masa partajabila.Daca banii sin vanzare i-ati cheltuit inainte de introducerea cererii de divort nu mai e cazul sa-i partajati.
Ultima modificare: Duminică, 12 Martie 2017
ContSters416386, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)
Nelamurire ianniglx ianniglx buna ziua as avea si eu 2 intrebari: inainte de casatorie am achizitionat un apartament platit pe loc cu banii mei . in actele de la notariat am specificat ca ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament dobandit inainte de casatorie vb1 vb1 Inainte de casatorie, sotul a dobandit un apartament pe care dupa casatorie, l-a donat in proportie de 50% sotiei (cu drept de instrainare a partii sale). Pe ... (vezi toată discuția)