avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune soț decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune soț decedat

Sotul meu a decedat pe 4 feb .El are 3 copii din două căsătorii anterioare.Cum se procedează?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 20:58, 21 Martie 2017
La mostenire vor veni sotia supravietuitoare si cei trei copii ai defunctului. Mergeti la o consultatie la avocat pentru a afla mai multe amanunte despre succesiune si acceptarea ei.Exista si posibilitatea ca doar unii dintre acestia sa beneficieze,
Se procedeaza in sensul ca trebuie dezbatuta succesiunea dupa sot.
Masa succesorala se va imparti intre dvs, ca sotie supravietuitoare (va revine cota de 1/4) si cei 3 copii (carora le revine cota de 3/4, adica 1/4 fiecare).
Daca bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei, cotele mentionate mai sus sunt din jumatatea sotului. Deci dvs veti avea 1/8, iar copiii 3/8 impreuna, adica 3/24 fiecare.
Cealalta jumatate din bunuri va apartine dvs.
Succesiunile se dezbat la notar.
Numai daca exista neintelegeri intre mostenitori, angajati un avocat si va adresati instantei.
Intai vorbiti cu ceilalti mostenitori si vedeti si ei ce vor, poate va intelegeti si rezolvati la notar.
Casa este pe numele soțului. Bunurile din casă sunt comune
Vom vedea.Ei erau foarte grăbiți.La nici o oră de când i-am anunțat că a decedat tatăl lor,intrebau cum facem cu mostenirea.Acum s-au liniștit. Precizez ca toți trei locuiesc in strainatate de mulți ani.Tot de mulți ani,de vreo 10,nici măcar nu si-au sunat tatăl. Totusi sunt copiii lui.

Alte discuții în legătură

Succesiune ivi ivi Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva. In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune. Tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata caren caren sa inteleg ca sotia tatalui meu, in cazul decesului tatalui, aceasta beneficiaza de 1/4 din bunurile pe care tatal meu le.a mostenit dupa urma mamei mele? dar ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)