avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare CEC bank
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare CEC bank

Buna ziua,

Am o curiozitate: angajarea la CEC bank se face prin concurs sau prin interviu ( tinand cont ca statul roman este actionar 100%)? Este mentionata in vreun act legislativ angajarea prin concurs?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Cochior , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:51, 14 Martie 2017
Conform H.G. 286/2011 Aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale din sectorul bugetar:
„Art. 2. — (1) Regulamentul prevazut la art. 1 se aplica personalului contractual din:
a) institutiile si autoritatile publice, respectiv Parlamentul, Administratia Prezidentiala, autoritatea judecatoreasca, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, autoritati ale administratiei publice locale, alte autoritati publice, autoritati administrative autonome, precum si institutiile din subordinea acestora, finantate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
b) institutiile si autoritatile publice finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
c) institutiile si autoritatile publice finantate integral din venituri proprii;
d) institutiile si autoritatile publice ale caror conducatori sunt persoane angajate in temeiul unui contract, altul decat contractul individual de munca.”

CEC Bank nu este instituție sau autoritate publică, chiar dacă statul este acționar, deci, eu interpretez că modalitatea de angajare se stabilește în regim propriu, fiind suficient și interviul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de dezvoltare comunitara Ozbarna Ozbarna Asociatia de dezvoltare comunitara este fondata de catre autoritatile locale, prin dreptul de asociere conferit de L215/2001, iar asociatia functionaeza si se ... (vezi toată discuția)
Intrebare epop52 epop52 Va rog sa ma lamuriti in ce masura prevederile Legii 330/209 se aplica firmelor particulare sau regiilor de stat(caz particular Societatea Nationala de ... (vezi toată discuția)
Angajari in sistem public(politia locala) iuliy iuliy in urma disponibilizarilor din MAI se pot face angajari la politia locala? daca acestia au locuri vacante ce sunt functii publice? (vezi toată discuția)