avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare

Va rog sa ma lamuriti in ce masura prevederile Legii 330/209 se aplica firmelor particulare sau regiilor de stat(caz particular Societatea Nationala de Radiocomunicatii-capital 100% de stat).Si daca este prevazut undeva acest lucru.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: epop52 , utilizator 14:58, 11 Martie 2010
Legea nr.330/2009 nu este apicabila sectorului privat ... legea se aplica:
a) personalului din autoritati si institutii publice, respectiv Parlamentul, Administratia Prezidentiala, autoritatea judecatoreasca, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, alte autoritati publice, autoritati administrative autonome, precum si institutiile din subordinea acestora, finantate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
b) personalului din autoritati si institutii publice finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
c) personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii.

Vedeti art.1 si 2 din Legea nr.330/2009.
O singura exceptie are legea, si anume ca impune ca salariul asistentilor angajati la cabinetele particulare de medicina de familie sa fie cel putin la nivelul salariului prevazut in lege.

Interesant nu?
Dar in acest caz,actionarul majoritar(si unic) este statul.Aici in baza carei legi se stabilesc treptele de salarizare?Ce pot face eu daca-ca inginer cu peste 30 de ani vechime in munca-constat ca multi angajati mai tineri si cu studii liceale au salarii duble (uneori)fata de mine.Mentionez ca am lipsit din sistem cca 12 ani,dupa care am revenit prin concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare personal luminita.huidu luminita.huidu Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Institutie pe venituri proprii pana in noiembrie 2009 si apoi finantata integral de la bugetul de stat. ... (vezi toată discuția)
Legea 284/2010 jenicaprod jenicaprod Legea 284/2010, privind salarizarea se aplica in toate institutiile publice sau este tot la latitudinea angajatorului? (vezi toată discuția)
Asociatia de dezvoltare comunitara Ozbarna Ozbarna Asociatia de dezvoltare comunitara este fondata de catre autoritatile locale, prin dreptul de asociere conferit de L215/2001, iar asociatia functionaeza si se ... (vezi toată discuția)