avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca in favoarea bancii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca in favoarea bancii

Buna,
In Preambulul unui contract de rezervare, am urmatorul paragraf:

Intrucat asupra Imobilului este constituită o ipotecă imobiliară în favoarea Bancii (...), conform Contractului de ipoteca autentificat sub nr. xx/2014, de catre notar public, (...).


Intrebare: exista vreun risc la care sunt expusa achizitionand acest apartament?
Merci,

Sara
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:32, 16 Martie 2017
Dezvoltatorul a facut un credit ipotecar la Banca X pentru a construi locuinte, iar cu banii pe care ii ia de la dvs si de la alti cumparatori isi plateste creditul, pe masura ce vinde.
Nu este nici un risc.
Daca dvs achizitionati imobilul din bani proprii, fara credit important e ca dupa semnarea contractului de vanzare cumparare, extrasul de carte funciara unde figurati dvs ca proprietar, sa fie liber de sarcini.
Daca la randul dvs cumparati cu Prima Casa sau alt credit, trebuie ca in final, pe extrasul de carte funciara sa fie instituita ipoteca numai in favoarea bancii de la care luati dvs. Deci sa nu mai figureze si ipoteca in favoarea bancii dezvoltatorului.
Va multumesc mult; ma aflu in cazul din urma.

Daca la randul dvs cumparati cu Prima Casa sau alt credit, trebuie ca in final, pe extrasul de carte funciara sa fie instituita ipoteca numai in favoarea bancii de la care luati dvs. Deci sa nu mai figureze si ipoteca in favoarea bancii dezvoltatorului.


Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru ca aceasta conditie sa fie indeplinita mai exact? Unde/cum verific daca mai figureaza ipoteca in favoarea bancii dezvoltatorului, cum ma pot asigura folosind o clauza ca acest lucru se infaptuieste?
Dupa ce finalizati tranzactia, se perfecteaza contractul de vanzare cumparare, primiti incheierea de la carte funciara ca a fost untabulat dreptul de proprietate pe numele dvs, solicitati un extras de carte funciara de informare.
La rubrica sarcini o sa vedeti exact ce ipoteci sunt.
multumesc pentru interventia Dvs. de real ajutor.
extrasul de carte funciara pentru informare costa 20 de lei si si obtine pe baza unei cereri tip care se completeaza la OCPI-ul sau BCPI-ul de care apartine localitatea dumneavoastra. dupa depunerea cererii, acesta poate fi livrat si prin posta.

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca/intabulare GiaM GiaM Buna seara! De curand am facut o radiere de ipoteca in favoarea unei banci pentru garsoniera achizitionata prin credit ipotecar. Aceasta a fost inscrisa in ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament luat cu credit GabrielaMax GabrielaMax Buna ziua, Ma puteti informa, va rog, cu privire la procedura vanzarii unui apartament cumparat prin credit? Daca l-am achizitionat acum trei luni si ... (vezi toată discuția)