avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Imposibilitatea de plata a amenzii in 48 ore
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Imposibilitatea de plata a amenzii in 48 ore

Am primit o amenda (de 180lei + avertisment) pentru depasirea "vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv", conform art. 108 / (1). / a). / 4 din OUG 195/2002 si sanctionata de art. 99/ (2) - 3 puncte amenda (3 x 60 RON).
La rubrica: "Contravenientul poate achita in cel mult 2 zile.... jumatate din minimul amenzii prevazute de lege, adica suma de:...." este mentionat doar "avertisment".
Am fost la ghiseul administartiei locale, si casiera a spun ca nu se poate plati un avertisment (...normal).
Intrebarea mea este: Pot fi privat de posibilitatea de a achita amenda in termenul de 48 ore?
Merci!
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 23:24, 14 Septembrie 2009
situatia sta in felul urmator...

faptul ca nu s-a mentionat suma care poate fi achitata in termen de 48 ore nu constituie motiv de anulare a p-verbal...evident poate veti invoca art.16 (1) din O.G 2/2001 dar acest aspect nu poate duce la anularea unui p-verbal.

in eventualitatea unei contestatii solutiile instantei pot fi urmatoarele:

1. daca dupa faza dezbaterilor se ajunge la concluzia ca sanctiunea a fost aplicata abuziv atunci se va dispune anularea p-verbal si exonerarea contravenientului de la plata amenzii

2. daca desi vinovat contravenientul a facut contestatie pe considerentul ca nu i s-a dat posibilitatea sa achite in termen de 48h amenda la jumatate din minim (mai ales dc actul normativ prevedea acest aspect), ag.constatator omitand sa consemneze acest lucru, instanta va repune pe contravenient in termenul de 48h, cu respectarea prevederilor art.28 (1) din O.G.2/2001...

Toate cele bune !!!

Casiera de la administratia locala mi-a spus sa merg la politia rutiera, sa modifice procesul verbal (sa completeze suma minima de plata) sa-l stampileze, si sa revin sa platesc amenda;
Raspunsul oferit de agentul de la ghiseul Politiei Rutiere:
"Daca nu va convine ceea ce a trecut agentul, va rog sa-l cautati si sa-i spuneti ce suma vreti sa apara, daca ceea ce e trecut nu va multumeste" .

In acel moment ... credeam ca sunt la "Camera ascunsa", ca e vreo gluma (sincer, imi venea sa râd in hohote de "gluma" agentului).
Incercati varianta deplasarii la politia rutiera pentru completarea PV ,asta in situatia in care dati peste respectivul agent,daca nu asteptati tura cand apare acesta.
Apropos de cat timp au decazut cele 48 de ore ?
Fapta e savarsita sambata, 12.09.2009 ora 19.20. De ce?
StolnicuIlie a scris:

Casiera de la administratia locala mi-a spus sa merg la politia rutiera, sa modifice procesul verbal (sa completeze suma minima de plata) sa-l stampileze, si sa revin sa platesc amenda;
Raspunsul oferit de agentul de la ghiseul Politiei Rutiere:
"Daca nu va convine ceea ce a trecut agentul, va rog sa-l cautati si sa-i spuneti ce suma vreti sa apara, daca ceea ce e trecut nu va multumeste" .

In acel moment ... credeam ca sunt la "Camera ascunsa", ca e vreo gluma (sincer, imi venea sa râd in hohote de "gluma" agentului).

deobicei sunt ei asa "amuzanti" dar cel mai "amuzanti" sunt cand completeaza p-verbale si trec date gen ZZ. LL. 2010 sau ZZ. LL.2090, oricum amuzamentul ne dispare numai cand ne gandim ca astfel de persoane sunt oameni ai legii dupa cum se spune, care se afla in slujba noastra si cica vegheaza asupra sigurantei noastre...:slap:

evident tot noi suntem de vina, cei care indraznim sa contestam ulterior pe la instante p-verbale si astfel ofensam pe domnii din fruntea politiei romane cu "nesimtirea noastra" (daca nu ati vazut inca pe la TV reactia sefului BPR::"... ca de ce toata lumea apeleaza la instanta sa anuleze p-verbale???"... sa stiti ca ati pierdut mare lucru...ati pierdut sansa de a ramane cu inca un gust amar ca si acum,dupa 20 ani, tot mai avem militieni printre noi...Traiasca "Militia post-decembrista" ...siguranta noastra e pe maini bune) =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal de contraventie; motiv de nulitate laurentiu8700 laurentiu8700 Agentul constatator nu a mentionat in procesul verbal de contraventie posibilitatea achitarii de catre contravenient a jumatate din minimul amenzii i. Actul ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)
Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)