avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna dimineata,
Am o intrebare cu trebuie sa ma adresez ca da pot sa primesc si eu actele de incetarea contractului de muncă prin demisie din luna decembrie? Am rugat fostele colege sa mi-le trimita si tot se scuza ca nu au timp de aproape 3 luni de zile iar eu am nevoie de ele. Multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 14 Martie 2017
HG 500/2011
art.8
...
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
...

art.9
....
(5) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei refuzul angajatorilor de a elibera documentele solicitate de către salariat şi prevăzute la art. 8 alin. (4^1) şi (4^2).
....
(6) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor angajatorilor persoane fizice sau juridice de drept privat şi autorităţilor/instituţiilor publice se fac de către inspectorii de muncă.
...

In speta, pentru refuzul elberarii acelor documente puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte salarii brute gepop gepop Intreprinderea unde am lucrat s-a transformat in firma particulara, si nimeni nu vrea sa elibereze aceste adeverinte necesare recalcularii pensiei. Fac ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare acte Liliana.C Liliana.C Buna ziua. Ma aflu in situatia urmatoare. In perioada 11.11.2016~24.03.2017 am fost angajata ca si director de magazin la o firma care are ca si domeniu de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime andreea.dragomir100 andreea.dragomir100 Buna ziua Am fost angajata la.o societate comerciala timp de 9 ani. Mi am.dat demisia am stat in preaviz pe 31 iulie a fost ultima zi. La plecare nu ... (vezi toată discuția)