avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinte

In cazul concedierii, odata cu notificarea si decizia, firma era sau nu obligata sa imi trimita adeverinta de vechime si adeverinta de stagiu de cotizare? In cat timp sunt obligati sa o acorde?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:06, 14 Martie 2017
Trebuia sa le solicitati dvs in baza unei cereri scrise.

Hg 500/2011
art.8
....
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public și din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberari adeverinte de catre un fost angajator Mari1974 Mari1974 Buna ziua, In cate zile trebuie eliberate adeverintele de catre un fost angajator , in cazul meu din sistemul de invatamant, de la data solicitarii ( ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea eliberarii adeverintei de vechime la incetare lilianan lilianan Buna ziua, HG 500 a fost modificata prin HG 877/2016 ,conform ultimei angajatorul este obligat sa emita si sa elibereze adeverinta de vechime la incetarea ... (vezi toată discuția)
Bună seara - informatii plata contributii Mirela Oprea Mirela Oprea Unde ne putem interesa dacă angajatorul plătește contribuția pentru pensii și dacă suntem angajați cu 4 sau 8 ore (vezi toată discuția)