avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Eliberari adeverinte de catre un fost angajator
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Eliberari adeverinte de catre un fost angajator

Buna ziua,
In cate zile trebuie eliberate adeverintele de catre un fost angajator , in cazul meu din sistemul de invatamant, de la data solicitarii ( 12.12.2016)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 5 Februarie 2017
HG 500/2011
art.8
....
(4^1) La încetarea activităţii salariatului/persoanei plătite din fonduri publice, angajatorii au obligaţia să îi elibereze acestuia o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate.
....

In speta, la data incetarii c.i.m. trebuia sa primiti o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate.


Daca depuneti o solicitarea scrisa in acest sens, atunci termenul este de cel mult 15 zile de la data solicitării.

HG 500/2011
art.8
....
(4^2) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registrul privat/public, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul privat/public şi din dosarul personal/profesional, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea eliberarii adeverintei de vechime la incetare lilianan lilianan Buna ziua, HG 500 a fost modificata prin HG 877/2016 ,conform ultimei angajatorul este obligat sa emita si sa elibereze adeverinta de vechime la incetarea ... (vezi toată discuția)
Munca și salarizare Enachee Enachee Bună ziua! As vrea sa știu dacă angajatorul este obligat sa-mi dea documente care atesta salariul brut lunar din ultimi 28 de ani de pe ştatul de plata ... (vezi toată discuția)
Adeverinte Ioana Ferendino Ioana Ferendino In cazul concedierii, odata cu notificarea si decizia, firma era sau nu obligata sa imi trimita adeverinta de vechime si adeverinta de stagiu de cotizare? In ... (vezi toată discuția)