avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Curier rapid - incalcarea deontologiei profesionale
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Curier rapid - incalcarea deontologiei profesionale

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista o autoritate care reglementeaza si supravegheaza serviciile de curierat rapid ori o lege in acest sens deoarece am avut probleme cu o firma de curierat in sensul ca aceasta a transmis inapoi corespondenta pe motivul ca a fost refuzata.

"Refuzul" s-a datorat dorintei tatalui meu de a cere curierului sa se legitimeze inainte de a prelua plicul, fapt care nu s-a intamplat, iar curierul a plecat consemnand asa-zisul refuz de primire.

PS: este vorba de firma dr curierat Total Post (Bacau)
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:01, 14 Martie 2017
Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor ANPC.
[ link extern ] /
Multumeac pentru raspuns, dar doream sa stiu daca exista o autoritate specifica asa cum ANCOM se ocupa de reglementarea serviciilor de telecomunicatii.... desigur, ANPC are in vedere protectia calitatii...
Serviciile de curierat nu se supun controlului autoritatilor statului. Sunt societati comerciale private care asigura servicii de transport produse si corespondenta.
Sesizati firma cu privire la comportamentul curierului.
Totusi, de ce i-a cerut tatal dvs. sa se legitimeze?
Folosesc adesea serviciul de curierat cumparand online diverse produse dar nu mi-a trecut niciodata prin cap sa legitimez curierul.

Alte discuții în legătură

Unde pot reclama persoanele juridice serviciile proaste? tanguera tanguera Buna seara Am o problema cu o firma de curierat care mi-a intarziat livrarea cu rea credinta (coletul era sosit in depozit si pur si simplu nu l-au scos la ... (vezi toată discuția)
Anpc milea_liliana milea_liliana Dupa ce o firma este infintata ce este de facut in relatia cu Anpc-ul? Un prieten spune aca trebuie sa te declari...aveti idee ce trebuei facut? Multumesc. (vezi toată discuția)
Dupa opc si anpc ce urmeaza? kzoom4 kzoom4 Am avut o problema mare cu un operator de telefonie (nu este de vorba de reziliere asa cum se tot gaseste pe aici). Din pacate OPC-ul si ANPC-ul si-au dovedit ... (vezi toată discuția)