avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - vatamare corporala

Buna ziua! Vin si eu cu o intrebare catre dvs. Am avut un accident rutier, doream sa ies din parcare, in fata parcarii, erau masini stationate ingreunand vizibilitatea asigurarii, ploua, carosabilul era ud. M'am asigurat din stanga, dreapta, am iesit usor, si repet, neavand vizibilitate, din partea stanga, m'a lovit un autovehicul. Masina mea a fost grav avariata pe lateral stanga, nefiind deplasabila. Soferul celeilate masini n'a franat, neputand din cauza faptului ca mergea pe sinele de tramvai, fiind si incepatoare, reactie intarziata... :sorry: Masina cealalta n'a avut nimic grav, decat grila rupta si bara zgariata. Am decis sa facem amiabila ... intre timp am ajuns la spital avand dureri mari de cap, lovindu'ma din impact la cap. La spital au venit doi agenti de politie, luandu'mi permisul de conducere si buletinul. Am semnat un proces verbal in care nu stiu ce scria, ca eram apoape inconstienta, acestia spunandu'mi sa vin cat mai repede la sectia politiei rutiere pentru declaratii. Am ajuns intr'un final la sectie, am dat declaratia ... dorinta mea era sa nu primesc nicio "invitatie" sau notificare la adresa din buletin, fiindca acolo nu mai locuieste nimeni, ci la o alta adresa, unde locuiesc acum. A trebuit sa merg la Relatii cu clientii pentru aceasta cerere. Domnisoara de la relatii cu clientii mi-a spus sa revin peste 30 de zile, fiindca atunci o sa'mi spuna la care agent a fost dosarul meu repartizat si atunci voi putea face cererea. Dosarul a ajuns penal, fiind vorba de vatamare corporala din culpa. Vatamarea mea, culpa mea, avaria mea, vina accidentului a mea. Accidentul - sau eu - este - sau sunt - cercetat penal, pentru vatamare corporala din culpa. Nu mi-a spus nimeni cat dureaza acest dosar, care sunt urmarile, ce se intampla pe mai departe, cum si cand voi fi anuntata privind decizia finala. Pe langa, voi fii chemata si la audieri ... :OX-( Audieri ... prind vatamarea mea corporala?! #-o Daca ma puteti ajuta spunandu'mi care ar fi consecintele, durata dosarului ... va fi si celalat sofer chemat la audieri? ce fel de audieri, cazul nefiind cu victime grave, doar o durere de cap, a mea. Va rog daca ma puteti lamuri, fiindca BPR ... nu ofera prea multe informatii pentru intelesul tuturor. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lauraa1 , utilizator 14:44, 21 Martie 2017
Trebuie vazut exact situatia de fapt retinuta atunci cand s-au sesizat din oficiu.
Parerea mea este ca se va incepe UP in rem si pentru parasirea locului accidentului.
Parasirea locului accidentului daca noi am facut amiabila si am mers la spital la cateva ore dupa accident?
Constatarea amiabila se poate realiza doar daca s-a produs un accident rutier cu pagube materiale, fara vatamari corporale, in cazul in care au existat vatamari, erati obligati să luati măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modificati sau să şteargeti urmele accidentului şi să nu părăsiti locul faptei, in calitatea de sofer ar trebui sa cunoasteti aceste prevederi.
De altfel, dvs aratati in mesajul postat ca v-ati lovit din impact la cap.
intre timp am ajuns la spital avand dureri mari de cap, lovindu'ma din impact la cap.

Eu va spun toate astea ca sa stiti la ce sa va asteptati, nu sa va acuz, sper sa intelegeti.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Da, apreciez raspunsurile dvs., nicio suparare. Dar am fost la politie, dnu' politist a intrebat daca e cineva ranit, amandoua, si eu si don'soara am zis ca nu, decat ca m'am lovit la cap, dar nu doare tare. Dumnealui ne'a recomandat amiabila. Pana am mai stat noi de vorba, eu si don'soara, am facut amiabila, am sunat pe la service'uri sa'si faca programare ... am plecat acasa, eu la mine, ea la service. Am ajuns acasa, am pus gheata pe partea care ma durea ... dar a inceput sa ma doara si mai tare si sa ametesc mai rau, atunci ai mei m'au dus la spital. Bine, sper sa nu se considere parasirea locului accidentului ... Am scris in declaratia data la politie ca am mers acasa si la cateva ore am ajuns la spital. Ma gandesc si eu - ca o speranta de finalizare mai repede - ca verifica si ei istoricul soferului, neavand niciun punct penalizare, niciun accident de cand am permis, pana acum ... Accidentul s;a intamplat la 9.30, iar la spital am mers la 17.00 ... Inteleg ce spuneti dvs., dar sper ca dnu' procuror sa realizeze ca durerea si ameteala s'au agravat la ore bune dupa accident...
Autovatamarea nu se pedepseste iar culpa poate fi comuna .
Cat despre parasirea locului accidentului e culpa comuna daca ati ati instintat celalalt participant la trafic despre aceasta si daca recunoaste .
Politia are acum dovada unui accident din care a rezultat ranirea unei persoane din moment ce au fost chemati la UPU . Cadrele medicale au obligatia legala de a anunta politia in cazul unei urgente provenite dintr-un accident de circulatie .
Procurorul apreciaza urmarile dar fapta se retine , adica parasirea - vatamare inseamna lovire corporala .
Din dinamica accidentului rezulta neacordare de prioritate deci autovatamare .
Nu are nici o relevanta daca celalalt sofer a franat sau nu ci ca avea prioritate si in acest context s-a asteptat sa opriti dvs pt a trece .
Consultati in termen de 1 luna de la data accidentului un avocat specializat in astfel de spete .
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
mottofreee, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara, am avut un accident usor in data de 21.11.2020 la ... Cornel Cornel Cornel Cornel Buna seara, Am avut un accident usor in data de 21.11.2020 la ora 18 am recunoscut că sunt vinovat ptr ca nu am respectat distanța ,cel din fata a franat si ... (vezi toată discuția)
Lovire persoana la mers cu spatele - dosar penal xentendo xentendo buna ziua. va rog sa ma ajutati cu indormatii in legatura cu situatia in care ma aflu. in parcarea unui supermarket ma aflam pe aleea principala, am ajuns ... (vezi toată discuția)
Lovire ușoară pieton pe trecere. ce sancțiuni se pot aplica pentru că nu a fost anunțat accidentul la poliție? doczilinda doczilinda Pe trecere de pieton tata a lovit a fata de aproximativ 15 ani. Fata a cazut, dar nu s-a lovit pe cap si nu era forte grav, tutusi i s-a oferit sa o duca la ... (vezi toată discuția)