Ce treaba are Avocatnet cu postarile userilor?
cyan a scris:
Art. 10-L230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Cum poate cunoaste un proprietar toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei?
Fie solicitand acces la cerere la orice document, fie participand la sedintele comitetului executiv unde se discuta "aspecte ce tin de activitatea asociatiei"!;)
Am apreciat ca poate fi considerat un abuz intrucat proprietarii au dreptul de a cunoaste activitatea asociatiei si mi se pare normal ca proprietarii sa poata participa la sedintele comitetului. Este o opinie personala.
Dvs ati intrebat daca poate fi sanctionat abuzul, v-am raspuns ca nu poate fi sanctionat.
Art 10 prevede dreptul de a cunoaste aspectele si indica modalitatea "acces, la cerere, la orice document"
Opinia mea a fost ca "aspectele" pot fi cunoscute si prin participarea la sedinte dar aceasta posibilitate nu este clar prevazuta in lege.
Comitetul nu se intruneste in sedinta secreta, sedintele trebuie sa fie publice.
DIn acest motiv si altele asemanatoare, proprietarii trebuie sa participe la AG si sa fie in cunostinta de cauza pe cine aleg in functiile din comitet.
Dar cum uneori sunt alese persoane "ca sa fie" si ptr ca "altii mai buni nu sunt sau nu vor" se ajunge in situatia in care cei alesi in comitet fac ce vor sau ce stiu mai bine, se cred stapani pe plantatie sau mai rau, nu stiu ce trebuie sa faca si ajung proprietarii cu utilitatile suspendate cu toate ca si-au platit contributiile lunare.
La AG proprietarii pot hotari ca sedintele comitetului sa fie publice, sa fie anuntate prin afisare.
Fiind hotarare adoptata in AG cei din comitet trebuie sa o respecte. Motivul este simplu,
Art. 30
(1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
a)
duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;