avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere, stabilirea cuantumului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere, stabilirea cuantumului

Buna ziua ,

Care este procentul pe care un judecator il acorda ca pensie intretinere minor de 3 ani si care ar fi mijloacele sau motivele pt care persoana indreptatita sa acorde aceasta pensie poate obtine sa plateasca mai putin sau sa obtina un minim ?
De asemenea este adevarat ca daca instanta stabileste celuilalt parinte timp minim cu minorul , si procentul pt pensia alimentara va fi stabilit minim ?
Care sunt sansele si in ce conditii tatal poate obtine custodia copilului ?
Daca mama ramane cu copilul , si casa in care locuieste copilul este pe numele tatatlui , mama trebuie sa plece cu copil din casa ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:01, 16 Martie 2017
Stimate domn, nu prea inteleg ce doriti dvoastra:

1) Vreti sa primiti copilul
sau
2) Vreti sa scapati de mama si de copil contra o contributie minima a dvoastra, pe viitor.

Apoi nu precizati daca sunteti casatoriti sau traiti in concubinaj.

Toate acestea au importanta majora in strategia de actiune/aparare in instanta.
Dat fiind ca speta implica viitorul copilului dvoastra, v-as recomanda contactarea unui avocat, macar ptr ABCul situatiei dvoastra.
Desigur, daca relatia permite, puteti ajunge la un acord cu mama privind: locuinta copilului, contributia parintelui nerezident (tip si cuantum), program de legaturi ale copilului cu nerezidentul (poate fi chiar si zilnic).
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2017
asaofi, utilizator
Suntem casatoriti si avem un copil de 3 ani .
Apartamentul este luat pe numele meu dar dupa casatorie .
Copilul locuieste momentan cu mama lui in apartament .

Eu vreau sa stiu cat este pensia pe care trebuie sa o achit ?
In ce conditii copilul ramane cu mine ?

Multumesc!
Pensia de intreţinere se stabileşte în funcţie de venitul dvs. şi necesitatea copilului, în procent din venitul net sau în sumă fixă, depinde cum cer părţile. Venitul procentual este mai convenabil, fiindcă nu este necesară recalcularea periodică.
Pentru un copil, procentul este MAXIM 25% din venitul net, dar , în funcţie de situaţia dvs., poate fi mai mic, de exemplu o boală cronică.
Domiciliul copilului se stabileşte la părintele care s-a ocupat mai mult cu copilul şi care are disponibulitatea să se ocupe de copil - timp, ajutor din partea familiei.
si daca nu sufar de nici o boala cronica si am un venit considerabil , prin ce metode pot obtine mai mic de 25 % ?
Cum se demonstreaza cine a avut mai mult grija de copil in ultimii 2 ani daca am locuit impreuna ?
eu1983 a scris:

si daca nu sufar de nici o boala cronica si am un venit considerabil , prin ce metode pot obtine mai mic de 25 % ?

De ce sa obtineti mai mic de 25%? Nu vreti sa ii asigurati copilului un trai decent?

Alte discuții în legătură

Cat e pensia de intretinere la custodia comuna fizica? sebastianmih sebastianmih In cazul custodiei comune fizice, in care copilul petrece timp egal cu parintii si locuieste in casele amandurora, care este de obicei pensia de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: cuantumul maxim depășește nevoile copilului iar pe mine m-ar pune în dificultate cu plata ratelor. cum aș putea proceda în acest caz? Adrian19851411 Adrian19851411 Buna ziua Din păcate eu și soția mea am ajuns in pragul unui divorț. Avem o fetița, și am o întrebare legată de pensia alimentara care trebuie ... (vezi toată discuția)
Situatie divort eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii intr-o situatie de divort : - Cat este maximul in procente pentru pensia alimentara si daca valoarea ... (vezi toată discuția)