avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Realitatea creantei fiscale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Realitatea creantei fiscale

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am o firma in faliment si doresc sa contest creanta pretinsa de ANAF. Pana cand si cum pot face uz de prevederile art. 75 din Lg. 85/2006. Exista o alta prevedere legala care sa ma ajute in acest sens? Ma poate ajuta art. 1, alin. 10 din OUG 46/2009 pentru a solicita ca de la data dizolvarii (societatea a intrat in dizolvare in martie 2005 ca urmare a nepreschimbarii certificatului de inmatriculare) pana la data intrarii in faliment, pe procedura simplificata, sa pot cere sa nu se mai calculeze majorari de intarziere?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:44, 22 Septembrie 2009
Exista posibilitatea sa faceti contestatie in anulare ,conform procedurii somatiei de plata. Declarati ca firma se afla in faliment si nu ati avut activitate, aduceti acte doveditoare in acest sens.
Pentru motivele invocate nu aveti sanse de castig
- nu se mai calculeaza accesorii de la data deschiderii procedurii de insolventa conform legii 85/2006
- OUG 46/2009 nu se aplica retroactiv din 2005 !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta: gramatica in lege Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Avem urmatoarea speta: O societate nu si-a schimbat certificatul de inmatriculare in 2004 si la data de 14.03.2005, in baza Lg.359/2004 se dizolva in baza ... (vezi toată discuția)
Daca firma a fost dizolvata,mai apar ca asociat in acea firma? cosmin_sm cosmin_sm Buna seara, am si eu o problema,daca ma puteti ajuta. Sunt asociat intr-o firma,iar administratorul (care este si asociatul meu ) nu aste de gasit. In data ... (vezi toată discuția)
Suma inscrisa la masa credala si suma primita efectiv amelyah amelyah Buna seara! Va rog daca se poate sa ma lamuriti cu o problema. Un creditor bugetar s-a inscris la masa credala in anul 200x cu suma de plata pe care firma ... (vezi toată discuția)