avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte necesare pentru dosar alocatie de la stat!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte necesare pentru dosar alocatie de la stat!

Buna ziua as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru alocatia de stat? Eu am nascut pe data de 21 mai 2016 si fetita mea are deja 10 luni. Nu tin neaparat sa recuperez alocatiile precedente dar as dori sa pot beneficia pe viitor. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 15 Martie 2017
Cerere tip;
Declaraţia părinţilor;
Actele de identitate ale reprezentanţilor legali - copie şi original; (mama şi tatăl cu domiciliul în sectorul 6);
Certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită alocaţia de stat - copie şi original;
Certificatul de căsătorie - copie şi original
pentru persoanele care au sau au avut calitatea de lucrător migrant, se va anexa la dosarul de alocație de stat și documente justificative, inclusiv cele care să ateste adresa precum și numărul de asigurare din celălalt stat membru U.E.
Dosar cu şină.
pentru plata în cont bancar - extras de cont, deschis la B.C.R., ProCredit Bank, Banca Transilvania, Nexte Bank (fosta Romexterra Bank), B.R.D., Alpha Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, CR Firenze Bank, VOLKSBANK, UniCredit Tiriac Bank, CARPATICA, C.E.C. Bank, ATE Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Romanian International Bank (RIB), OTP bank, BANCPOST, Garanti Bank, Libra Bank, Milennium Bank şi ING Bank pe numele solicitantului;
Alte acte solicitate după caz: certificat de căsătorie; hotărâre de divorţ; hotărâre judecătorească de încredinţare, încredinţare în vederea adopţiei, de plasament, de plasament în regim de urgenţă, de instituire a tutelei; certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap etc.
Persoanele carora li se face plata alocatiei de stat pentru copii sunt obligate sa comunice orice schimbare in privinta componentei familiei sau a domiciliului/resedintei care poate determina încetarea sau modificarea acordarii drepturilor de alocatie de stat pentru copii, in termen de cel mult 15 zile de la aparitia acesteia, inclusiv situatia in care cetatenii romani isi stabilesc rezidenta in alta tara impreuna cu copiii lor.
Chiar daca nu tineti neaparat sa recuperez alocatiile precedente , daca depuneti dosarul in termen de maxim 12 luni de la data nasterii copilului, atunci le primiti retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat penesmaria penesmaria la data conceperii copilului sotii erau casatoriti, insa tatal copilului este un alt barbat. pe certificatul de nastere al copilului apare ca tata sotul ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii kmmy kmmy buna ziua, sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in semptembrie; as dori sa stiu ce acte trebuie sa pregatesc si unde sa ma adresez ulterior pentru alocatia ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copil cu varsta peste 2 ani CVD CVD Buna Seara, As dori sa aflu si eu procedura pentru a primi alocatia pt copil de peste 2 ani. Am auzit ca trebuie sa depun un alt dosar cu nu stiu ce fel de ... (vezi toată discuția)