avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata bonus specificat in contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata bonus specificat in contract

Buna ziua, sunt angajat cu contract de munca, si in contract, pe langa salariul de baza este specificat si un bonus. Singura diferenta fata de salariu care apare in contract, este ca bonusul nu se plateste in fiecare luna, ci de doua ori pe an, in februarie si Iulie.
Nu exista specificate in contract conditii de acordare (adica nu e legat de performanta sau ceva similar)

Eu nu am primit acest bonus si compania sustine ca nu era obligata sa il plateasca, fiind bonus. fara alte explicatii.

Asa este? Poate sa nu plateasca bonusul? Exista alte documente ale firmei in care pot fi specificate conditii suplimentare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:19, 15 Martie 2017
georgep121 a scris:

......

Asa este? Poate sa nu plateasca bonusul? Exista alte documente ale firmei in care pot fi specificate conditii suplimentare?

Art. 40 C.mun.
....
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....

Verificati in reg.intern al angajatorului sau in c.c.m. aplicabil daca sunt mentionate conditiile de acordare a acek bonus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonus de performanta Flav Flav Salut, Ma intereseaza o informatie legata de bonusul de performanta. Sunt pe cale sa semnez un nou contractde angajare cu o companie si in contract am un ... (vezi toată discuția)
Firma la care lucrez oferă un bonus bianual de performanță, iar o condiție de acordare este să nu ai un concediu medical mai mult de 10 zile consecutive. este legal acest criteriu? cRz1989 cRz1989 Buna ziua! Firma la care lucrez ofera un bonus bianual de performanta; o conditie de acordare a acestuia este sa nu ai un concediu medical mai mare de 10 zile ... (vezi toată discuția)
Lichidare la zi Blueberry Blueberry Buna ziua! Ma aflu in preaviz in urma demisiei. As dori sa stiu in cazul in care fac cerere de lichidare la zi daca angajatorul este obligat sa o respecte sau ... (vezi toată discuția)