avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limitele dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limitele dreptului de proprietate

Buna ziua,
As vrea sa stiu ce prevede legea privind limitele dreptului de proprietate respectiv ,pe verticala,daca am un imobil pe un teren proprietate privata. in plan orizontal este clar,sunt limitele propritatii.In plan vertical si anume de la suprafata solului cati metri in jos sunt proprietatea mea sau cat se intinde dreptul de proprietate? intrebarea vine de la urmatoarea situatie atipica. Eu am 2 proprietati pe o strada si intre ele sunt alte trei proprietati.respectiv eu am la nr.3 si nr.11,pe aceeasi parte si succesive. Eu as vrea sa fac un tunel pe sub cele 3 proprietati ale vecinilor mei,la o adancine necesara si suficienta ,determinata si avizata de constructor,bineinteles dupa acordul notarial si cumpararea dreptului de la vecinii pe sub care trece tunelul. Este o idee putin atipica dar cred ca realizabila practic si constructiv dar nu stiu daca juridic se poate ? Multumesc
Nu puteti face nimic sub proprietatile vecinilor fara acordul lor. Ei sunt proprietari si pe terenul de sub casa indiferent de adancime, Nici aerian nu puteti intinde de exemplu cabluri deasupra proprietatii vecinilor
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
ContSters416386, utilizator
Care ar fi logica? Sa nu va ploua cand mergeti 100 de metri pana la cealalta parte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cablurile electrice care traverseaza proprietatea mea oblic pot ... Pascal3212 Pascal3212 Cablurile electrice care traverseaza proprietatea mea oblic pot fi mutate pe cablul dintre cei doi stalpi (fara a fi prinse direct de stalp(i)?) Casa vecinului ... (vezi toată discuția)
Scurgere ape pluviale ludo ludo Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: detin o casa care se invecineaza cu altele , mai exact sunt cate 4 case , spate in spate , asa incat gradinile ... (vezi toată discuția)
Cablu electric si stalp pe proprietatea personala libra_oradea libra_oradea Detin un teren la tara. Una din laturile terenului a fost pana recent delimitata de strada printr-un gard viu, deci limita de proprietate nu era foarte ... (vezi toată discuția)