Azi 15.03.2017, a avut loc sedinta extraordinara reconvocata a adunarii generale a asociatiei de proprietari (bloc cu 4 scari si 58 apartamente) pentru alegeri comitet executiv si comisie de cenzori, dat fiind faptul k fostii membrii ai comitetului executiv s-au mutat sau au decedat in urma cu mai multi ani.
La adunare au participat initial 10 persoane si au fost alese 3 persoane in comitetul executiv cu nr egal de voturi. Dintre cei 3 alesi 2 sunt proprietari si al treile (eu) sunt fiul al unuia dintre proprietari. Ceilalti 2 alesi nu vor sa isi asume nici unul functia de presedinte, insa ambii sunt de acord k eu sa imi insusesc aceasta functie daca legea permite.
Care sunt demersurile in acest sens.
Mentionez k locuiesc in acest condominium de 30 de ani.
Faptul ca aveti si una si alta daca Asociatiile de proprietari va deservesc ambele servicii intrati la conflict de interese .
In ceea ce priveste activitatea firmelor de adm. ma lasa rece la fel si activitatea firmelor de cenzorat , nimeni nu i-ti poate reprezenta interesele mai bine ca parte vatamata .
Am reprezentat interesele Asociatiei de proprietari in Instanta ca reprezentant ca Cenzor ( presedintele a fost de acord sa reprezint asociatia , cunoscând mai bine situatia Asoiatiei si am aratat in Instanta ) unde s-au produs prejudicii .
Si am aratat expertului contabil unde s-au produs daune ceea ce a si iesit la expertiza contabila .
Prin urmare nu tot ce zboara se mananca , deci nimeni ni i-iti poate reprezenta interesele ca parte vatamata
Imi puteti spune daca exista baza legala care sa specifice negru pe alb ca din Comitetul Executiv au voie sa faca parte persoane doar proprietari fiind? Am fost de curand aleasa presedinte. S-a ales si un comitet. Din comitet 2 sunt proprietari 1 sta cu parintii de 35 de ani, dar nu este proprietar si 1 este chirias in bloc. Ultimii 2 au voie sa faca parte din Comitetul Executiv? Va multumesc
Art. 9-L230/2007 Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptulsa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.
Un proprietar nemembru poate fi imputernicit de un proprietar membru sa voteze in locul lui dar nu poate fi ales in conducerea asociatiei asa cum nu pot fi alesi chiriasi sau copiii membrilor sau nemembrilor.
Concluzia este destul de clara, ultimii doi nu au voie sa faca parte din comitet.
Dar este optiunea proprietarilor, daca pe copilul proprietarului il mai gasesc sa il traga la raspundere pentru neindeplinirea atributiilor, pe chirias il vor gasi asa cum au fost gasiti pana acum Codrut Marta, Elodia si de ce nu, Ghita. :)