avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegeri comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegeri comitet executiv

Azi 15.03.2017, a avut loc sedinta extraordinara reconvocata a adunarii generale a asociatiei de proprietari (bloc cu 4 scari si 58 apartamente) pentru alegeri comitet executiv si comisie de cenzori, dat fiind faptul k fostii membrii ai comitetului executiv s-au mutat sau au decedat in urma cu mai multi ani.
La adunare au participat initial 10 persoane si au fost alese 3 persoane in comitetul executiv cu nr egal de voturi. Dintre cei 3 alesi 2 sunt proprietari si al treile (eu) sunt fiul al unuia dintre proprietari. Ceilalti 2 alesi nu vor sa isi asume nici unul functia de presedinte, insa ambii sunt de acord k eu sa imi insusesc aceasta functie daca legea permite.
Care sunt demersurile in acest sens.
Mentionez k locuiesc in acest condominium de 30 de ani.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:09, 1 Aprilie 2017
@cyan

Faptul ca aveti si una si alta daca Asociatiile de proprietari va deservesc ambele servicii intrati la conflict de interese .

In ceea ce priveste activitatea firmelor de adm. ma lasa rece la fel si activitatea firmelor de cenzorat , nimeni nu i-ti poate reprezenta interesele mai bine ca parte vatamata .

Am reprezentat interesele Asociatiei de proprietari in Instanta ca reprezentant ca Cenzor ( presedintele a fost de acord sa reprezint asociatia , cunoscând mai bine situatia Asoiatiei si am aratat in Instanta ) unde s-au produs prejudicii .
Si am aratat expertului contabil unde s-au produs daune ceea ce a si iesit la expertiza contabila .

Prin urmare nu tot ce zboara se mananca , deci nimeni ni i-iti poate reprezenta interesele ca parte vatamata
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
BEN46, utilizator
Imi puteti spune daca exista baza legala care sa specifice negru pe alb ca din Comitetul Executiv au voie sa faca parte persoane doar proprietari fiind? Am fost de curand aleasa presedinte. S-a ales si un comitet. Din comitet 2 sunt proprietari 1 sta cu parintii de 35 de ani, dar nu este proprietar si 1 este chirias in bloc. Ultimii 2 au voie sa faca parte din Comitetul Executiv? Va multumesc
Negru pe alb.

Art. 9-L230/2007
Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.

Nu scrie, copiii proprietarului, copiii copiilor proprietarului, chiriasii, copiii chiriasilor, copiii copiilor chiriasilor.

Scrie proprietari!

Mai precis, proprietari membri.

Un proprietar nemembru poate fi imputernicit de un proprietar membru sa voteze in locul lui dar nu poate fi ales in conducerea asociatiei asa cum nu pot fi alesi chiriasi sau copiii membrilor sau nemembrilor.

Concluzia este destul de clara, ultimii doi nu au voie sa faca parte din comitet.

Dar este optiunea proprietarilor, daca pe copilul proprietarului il mai gasesc sa il traga la raspundere pentru neindeplinirea atributiilor, pe chirias il vor gasi asa cum au fost gasiti pana acum Codrut Marta, Elodia si de ce nu, Ghita. :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2017
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari pot face parte reprezentati ai proprietarilor justexpect justexpect La o Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, la care erau prezenti reprezentati ai unor membri ai asociatiei de proprietari, acesti reprezentati au ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari vlsdan vlsdan Presedintele asociatiei de proprietari este ales obligatoriu din randurile proprietarilor sau poate fi un membru de familie al unui proprietar ori alta ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatie proprietari andra_pm andra_pm Asociatia de proprietari in care ma aflu are 59 de membri (intre care si Dezvoltatorul imobilului), si de 156 apartamente (dintre care 48 detinute de ... (vezi toată discuția)