avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Echivalare certificat de calificare profesionala din ...
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Echivalare certificat de calificare profesionala din Romania in Italia

Speta : in conditiile obtinerii unui certificat de calificare profesionala -infirmier/a emis de Crucea Rosie Romania in calitate de furnizor de formare profesionala a adultilor autorizat de MMFPSPV -MECS / - cu supliment descriptiv -autoritati nationale responsabile MMFPSPV/ ANC /MEN/ -baza legala O.G. nr.129/2000 republicata .Nivel de calificare certificat -2 . Cod COR 5132.2.1.
Intentia este de echivalare /recunostere la nivel minimal - cunoscand clasificarea Italiana - TSS/AAB/ADA/OSA/OSS.
In acest sens a fost contactat CNRED pt. emiterea unei adeverinte de conformitate.
Raspunsul CNRED -pt. certificatul respectiv nu se elibereaza adeverinte de conformitate.
Intrebare :
Se poate echivala un act de calificare profesionala emis in Romania /in Italia ?
Care ar fi procedura corecta de aplicat in acest sens , avand in vedere cele mai sus explicitate . Recte - ce alta institutie are competenta de certificare /autentificare si mai ales sa fie recunoscuta de statul Italian ..
Multumesc anticipat pt. un raspuns pertinent .










Cel mai recent răspuns: svabu , utilizator 08:47, 17 Martie 2017
Pentru : Certificat de conformitate care atestă experienţa profesională; Adeverinţe, recomandări necesare recunoaşterii titlurilor de calificare dobândite în România în profesii din domeniul medical, va puteti adresa Ministerului Sănătăţii – Direcţia Juridică şi Contencios.
Multumesc pt.raspuns/indrumare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere motivata pentru obtinere autorizatie de munca alexneamtu alexneamtu Buna ziua Are cineva un model de cerere motivata, pt obtinere aviz de angajare in munca pentru lucrator inalt calificat (medic cu cetatenie ... (vezi toată discuția)
Recunoastere titlu doctor luat in ce inainte de aderarea romaniei Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Subiect: - persoana care are titlul de doctor emis de o universitate din Anglia dar inainte de aderarea Romaniei la CE, are problema ca NU I SE RECUNOASTE / ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de predare de catre cnred Simona14 Simona14 Buna tuturor , am cerut Centrului National de Recunoastere a Diplomelor o adeverinta de predare pentru spatiul UE insa aceasta a fost refuzata din ... (vezi toată discuția)