avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna dimineata . In cazul in care intr-o familie se afla un copil cu probleme medicale ( sindromul down ) se elimina de la mostenire , sau cel care mosteneste averea parintilor are obligatiea de al intretine ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: MaziluG , utilizator 18:31, 17 Martie 2017
Atunci cel mai probabil au incheiat ori un contract de intretinere ori o donatie cu uzufruct viager (cu intrare in posesie dupa deces).
Deci nu e nici o mostenire. E un contract intre vii.
Nu, nu se poate face nici o schimbare. Actul este intabulat la Carte Funciara, este inregistrat la Primarie.
Am inteles. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilă pierdere moștenire ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Bună ziua. Mama mea vaduvă împreună cu unicul ei frate căruia i-a fost și tutore pâna acesta a decedat acum aproape trei ani, sunt singurii moștenitori ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune alexandra_moise alexandra_moise doresc sa plec sa lucrez pentru doi ani in afara tarii. parintii mei sunt foarte in varsta, tata 72 cu dificultati de exprimare in urma unui accident cerebral, ... (vezi toată discuția)
Doborarea actului de vanzare cumparare cu intretinere calinflorian calinflorian In 1991 parintii mei i`au facut fratelui act de vanzare cumparare cu intretinere pe 10 ani. In contract se specifica , ca ii intretine prin medicamente , hrana ... (vezi toată discuția)