avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobiliara cu debitori multipli si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobiliara cu debitori multipli si mai multe imobile

Urmeaza sa incep executarea silita, din calitate de creditor, impotriva mai multor debitori, in baza unui singur titlu executoriu (o hotarare definitiva a instantei). Avand in vedere ca suma care trebuie recuperata este mare, cu propriri/executare mobiliara nu va putea fi acoperita astfel incat doresc sa incep si o executare silita imobiliara pentru mai multe imobile (terenuri).

Ma puteti ajuta va rog cu cateva raspunsuri la urmatoarele neclaritati?

1. Poate fi demarata simultan atat procedura propririi cat si cea de executare imobiliara?

2. Poate fi demarata simultan executarea imobiliara pentru mai multe imobile daca suma care trebuie recuperata depaseste valoarea individuala a acestora? Trebuie sa astept ca executorul sa stabileasca valoarea estimata a primului imobile inainte de a-i cere sa demareze executarea celui de-al doilea?

3. Pot cere executorului sa faca demersurile necesare pentru a descoperi toate proprietatiile debitorilor? Cunosc deja o parte din aceste proprietati insa as vrea sa aflu daca mai exista alte proprietati pentru a incepe executarea cu cele care se vor vinde cel mai usor.

4. Daca am deja o ipoteca pe unul din imobile (ipoteca legala), sunt obligat sa incep executarea cu imobilul respectiv sau pot alege sa incep cu oricare din imobilele debitorilor?

5. Hotararea instantei nu prevede plata in solidar pentru toti debitorii insa obligatia neindeplinita de catre debitori, care a dat nastere acestui titlu executoriu, era comuna pentru toti debitorii (un antecontract de vanzare-cumparare). Pot astfel executa si proprietati aflate in proprietatea unui singur debitor sau numai proprietatiile comune?

6. Onorariul executorului se achita de obicei in avans?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Dezbatere privilegiu imobiliar vs ipoteca banca fyeratanye fyeratanye salut, Am citit multe subiecte in acest forum in legatura cu privilegiul imobiliar instituit de asociatie de proprietari si ipoteca a banci cu titlu ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2499 2499 ce se intampla atunci cand esista o executare silita?ce presupune mai exact o executare silita? MULTUMESC (vezi toată discuția)
Executare din partea asociatiei de proprietari cand exista si ipoteca bancii vioricaiulia vioricaiulia Am un credit de nevoi personale, cu ipoteca imobiliara in franci elvetieni. Odata cu cresterea francului elvetian, ,,echilibrul'' platilor s-a stricat, ... (vezi toată discuția)