avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Discutii cu vecinii legate de chiriasii din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Discutii cu vecinii legate de chiriasii din apartamentul care il detin

Buna ziua,

Am o situatie mai delicata cu vecinii de la bloc. Am inchiriat apartamentul unei firme(cu toate formele) pentru gazduirea unor muncitori si inca din prima zi am primit reclamatii de la vecini inainte ca cineva sa se fi mutat in apartament.

In urmatoarea perioada, am fost anuntat de vecini in persoana de urmatoarele aspecte:
- sunt mai multe persoane in apartament si ca ei au numarat foarte multe, dar termenul legal de notificare a asociatiei este de 14 zile consecutive nu a fost inca depasit pentru inregistrarea unei cereri
- ca nu pot folosi liftul deoarece chiriasii, il folosesc in acelasi timp cu ei si mi-au sugerat sa le impun chiriasilor sa nu mai foloseasca liftul

Am avut discutii cu chiriasul si incerc sa gasesc o solutie, dar avand in vedere ca nu sunt tulburari ale linistii publice si chiriasii nu fac galagie, nu cred ca e o probleme.

Unii din vecini mi-au zis ca ei nu sunt de acord cu faptul ca eu am inchiriat apartamentul, dar acesta este al meu si nu al lor.

Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac in aceasta situatie. De mentionat faptul ca as vrea sa aplanez cumva situatia.

Va multumesc,
Florin
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
floradu88, utilizator
Sunt lucruri distincte.
Una este ca firma sa inchirieze un apart ptr cazarea a 2-3 angajati permanenti si cu totul alta cazarea unui nr necunoscut de angajati pe perioade limitate.
Innoptare ptr 1, 2, 3, 15 zile inseamna regim hotelier.

@zoya, firma cazeaza la inceputul lunii 4 muncitori (m1, m2, m3, m4), dupa 5 zile m2 si m4 pleaca, in ziua 7 vine m5, in ziua 14 pleaca m1, m3 si m5 si apar m6 si m7, in ziua 25 vin m8, m4.

Avand in vedere ca nu este vorba despre regim hotelier, nu este sediul firmei, L230 conform careia cei care nu locuiesc mai mult de 15 zile nu sunt introdusi la plata, faptul ca scoaterea/introducerea de la/la intretinere se face nominal,

va rog sa ne lamuriti
"cate persoane vor fi trecute la intretinere in luna respectiva"?
floradu88 a scris:

Numarul de persoane va fi fix si nu va varia.

Acum am observat ca nr de persoane va fi fix si nu va varia.
Se pune intrebarea, vor fi aceleasi persoane permanent lunar sau se vor schimba?
Pentru ca in cazul schimbarii asociatia trebuie notificata cu privire la numele persoanelor.
Adica, ma intelegeti? scoate-l pe X, baga-l pe Y, au plecat X, Y, Z, au venit W, Q, M.
Dar nr a ramas constant, 4! O sa se deschida o carte de imobil separata ptr apart respectiv.
Din acest motiv parerea mea ramane neschimbata, este vorba despre regim hotelier daca persoanele se schimba.
Va rog mentionati textele de lege care prevad cele afirmate de dvs : regim hotelier , impozit diferit ,etc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament inchiriat la firma de un proprietar persoana fizica carmevera carmevera Locuiesc intr-un bloc de proprietati (10 apartamente pe scara) la etajul 2.Vecinul de la et 1, pozitionat sub apartamnetul meu a inchiriat locuinta la 3 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul chirias "persoana juridica" cezariuliu cezariuliu Buna seara, Poate cineva sa ma ajute cu cateva informatii legate de urmatoare problema. Apartamentul de deasupra este inchiriat de proprietar unei firme ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in regim hotelier - care tip de contract este valabil? Crina14 Crina14 Salutare..Sunt proprietarul unui apartament cu doua camere (camera de dormit si living) si doresc sa-l dau spre inchiriere in regim hotelier. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)