avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariat în concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariat în concediu

Buna seara. Am și o problema pe care nu știu Cum sa o rezolv. Am o salariata care am aflat ca ar vrea sa se pensioneze pe caz de boala. A lipsit de la munca în jur de 10 zile după care a adus concediu medical. Am fost nevoita sa mai angajez încă o salariată în plus pentru a face tura ei . Ea sa lăudat pe la una din colege Cum ca o sa stea numai în concedii și ca eu sunt obligata sa o țin pe ea așa
În concedii și ca o sa îmi aducă concedii în continuare.Am aflat ca nu sta nici acasă ba mai mult soțul doamnei ar fi luat bilet la tratament și ca o sa se duca și domnia ei .
CE POT FACE PTR DESFACERE CONTRACT MUNCA.?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 17 Martie 2017
Probabil ca ăsta o sa fac.O sa sesizez casa de asigurări pentru ca pe ea la munca nu o sa mai vina pentru ca așa s a lăudat la colege , ca o sa mă târască prin tribunale dar nu știu de ce , ca eu sunt datoare sa îi plătesc ei concediile.Eu i am plătit ei toate drepturile salariale. Iar de preaviz nu pot sa îi dau decât când vine la munca.
As mai vrea sa știu dacă eu ca și angajator nu plătesc la stat contribuțiile salariatilor, ea mai este asigurata, mai poate lua concediu?
Obligatia de a plati concediile medicale , intr-adevar, revine angajatorului.
Revin cu o întrebare. Dacă nu plătesc contribuțiile, salariatului în se mai acorda concediu medical.Mai este asigurat?
"Salariatul căruia angajatorul nu i-a achitat contribuţiile de asigurări îşi pierde calitatea de asigurat, în acord cu prevederile art. 211 alin. (1) din Legea 95/2006, potrivit căruia sunt asiguraţi toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară, precum şi cetăţenii străini şi apatrizii care au solicitat şi obţinut prelungirea dreptului de şedere temporară sau au domiciliul în România şi fac dovada plăţii contribuţiei la fond“.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incapacitate temporara de munca in ultima zi de preaviz cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog mult, sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta: Angajatorul a dat preaviz de concediere (ptr. desfiintare post) unui angajat , si ... (vezi toată discuția)
Firma activitate suspendata, incetare cim bocbocradu bocbocradu Am o firma care nu merge cum trebuie, de aceea am decis sa suspendam activitatea pentru un timp. Contractele de munca au incetat deja cu exceptia unui singur ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical dupa crestere copil constantina florea constantina florea se plateste concediul medical luat imediat in continuarea concediului de cresterea copilului fara a lucra vre o zi? daca da, cine plateste? Casa de Asigurari ... (vezi toată discuția)