avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incapacitate temporara de munca in ultima zi de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incapacitate temporara de munca in ultima zi de preaviz

Buna dimineata
Va rog mult, sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta:
Angajatorul a dat preaviz de concediere (ptr. desfiintare post) unui angajat , si acesta in penultima zi de preaviz si-a luat concediu ptr. incapacitate temporara de munca. Angajatorul a comunicat decizia de concediere prin posta ( in penultima zi de preaviz) dupa care salariatul aflat in preaviz a anuntat angajatorul ca se afla in incapacitate temporara de munca .
INTREBARE: In aceasta situatie angajatorul trebuie sa revoce decizia de concediere?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 09:05, 9 Noiembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Se va revoca decizia de concediere, in cazul mentionat de dvs.
Este a 2-a oara cand se intampla ca angajatul respectiv sa-si ia concediu medical in preaviz. Ultima oara a avut 316 zile de concediu medical.In aceasta situatie, angajatorul nu il va putea concedia niciodata? Nu exista nici o prevedere legala in baza careia angajatorul sa il poata concedia, avand vedere ca postul celui disponibilizat a fost desfiintat (nu mai apare in organigrama) si societatea trebuie sa il plateasca? Cum ar trebui sa procedeze angajatorul?
Va rog mult ajutati-ma .
Nu cred ca se pot lua 316 zile de concediu medical.

OUG nr.158/2005:
Art. 13
(1) Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotitã din prima zi de îmbolnãvire.
(2) Începând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de cãtre medicul specialist pânã la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurãrilor sociale.
(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã este mai mare în cazul unor boli speciale şi se diferenţiazã dupã cum urmeazã:
a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozã pulmonarã şi unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, denumitã în continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sãnãtãţii;
b) un an, cu drept de prelungire pânã la un an şi 6 luni de cãtre medicul expert al asigurãrilor sociale, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozã meningealã, peritonealã şi urogenitalã, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, în funcţie de stadiul bolii;
c) un an şi 6 luni, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozã pulmonarã operatã şi osteoarticularã;
d) 6 luni, cu posibilitatea de prelungire pânã la maximum un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculozã extrapulmonarã, cu avizul medicului expert al asigurãrilor sociale.

Alte discuții în legătură

Care este perioada maxima de concediu medical in timpul somajului? aloaurica aloaurica in somaj de o luna,acum sunt in concediu medical.Care este perioada maxima de concediu medical in timpul somajului.Somajul este cu durata de 1 an. (vezi toată discuția)
C. m. ogr ogr Doresc sa stiu de cite zile de concediu medical esre nevoie ca sa fii trimis la comisie,daca este necesar ca acesta sa aiba continuitate sau se poate si cu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical nick100 nick100 Cat poate sa stea un civil in concediu medical? (vezi toată discuția)