avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acceptare apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acceptare apel

Tatal minorului a solicitat prin Ordonanta Presidentiala schimbarea domiciliului la tata. Instanta a admis si s-a pronuntat ca domiciliul minorului sa fie stabilit la tata pana la judecarea pe fond.
La judecarea Ordonantei ,mama minorului nu a fost prezenta si a facut Apel . In urma apelului Instanta a admis Apelul si a anulat definitiv Ordonanta Presidentiala.
Pana la judecarea pe FOND (are loc peste o luna ) mama minorului vrea sa ia minorul la domiciliul ei, dar minorul este disperat, traumatizat de prezenta mamei si refuza categoric sa mearga la mama !?
Care sunt solutiile in acest caz , cum sa procedez cand minorul refuza categoric sa mearga la mama, se agata de gatul meu, plange, tipa, etc.
Probabil va merge sa ma reclame la Politie, va veni cu Executorul judecatoresc etc....eu ce sa fac sa nu intru sub incidenta legii penale ? copilul refuza efectiv sa iasa din casa , iar cu forta nu pot sa fac acest lucru !? trebuie sa solicit ajutorul Protectiei copilului?...va rog foarte mult sa-mi dati o solutie pentru a nu intra sub incidenta legii riscand sa-mi pierd slujba.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:49, 17 Martie 2017
Sincer, m-as bucura sa fiti suficient de shmeker. Altfel, aveti la dispozitie oricand "Apocalipsa dupa Martonze".
@aşaofi, apocalipsa asta există, este fapt consumat la multe mame. :(

Art. 1001 NCPC ,
alin. (1): Ordonanta presedintiala are autoritate de lucru judecat fata de o alta cerere de ordonanta presedintiala, numai daca nu s-au modificat imprejurarile de fapt care au justificat-o.

(2) Ordonanta presedintiala nu are autoritate de lucru judecat asupra cererii privind fondul dreptului.

(3) Hotararea data asupra fondului dreptului are autoritate de lucru judecat asupra unei cereri ulterioare de ordonanta presedintiala.

pianist02, dvs. undeva aţi greşit, în timpul procesului de divorţ, dacă nu cumva mama minorei avea dovezi de violenţă a dvs. asupra copilului şi asupra ei.
Dacă mama vine singură sau cu martor să ia copilul, trebuie să ieşiţi cu copilul la poartă şi să-l predaţi mamei.Dacă copilul plânge, se agaţă de dvs., nu aveţi ce face, nimeni nu are voie să bruscheze minorul.DAR trebuie să aveţi martori sau să aveţi o cameră de înregistrare autorizată la poartă sau într-un loc unde poate fi surprinsă întreaga acţiune.
Dacă vine cu executorul, cunoaşteţi procedura.
Dacă copilul se manifestă aşa cum descrieţi, veţi avea probleme cu el, acest copil este deja traumatizat.
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2017
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala ContSters407458 ContSters407458 Daca dupa 5 luni de la pronuntarea divortului ( avand hotarare definitiva ) am depus ALTA PLANGERE pentru schimbarea domiciliului minorului de la mama la ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civilia cipriluca30 cipriluca30 buna ziua,sora mea a castigat custodia copilului cu fostu concubin,,,are la mana hotararea prin care se stabileste locuinta minorului la mama,dar fostul ... (vezi toată discuția)
Copil in suferinta baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)