avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul stimulent cu insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul stimulent cu insertie

Buna seara!

O mama a beneficiat de concediu crestere copil si indemnizatie, pentru ca s a intors cu cel putin 60 de zile pana sa faca copilul 2 ani beneficiaza de insertie. Peste 3 luni va naste din nou si va intra iar in concediu crestere copil si va beneficia de insertie. Intrebarea este daca va mai primi si stimulentul sau odata ce va primi insertia se va sista stimulentul?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 17 Martie 2017
Stimulentul de insertie nu se poate cumula cu indemnizatia pentru CCC.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010
art.12
.....
(4) În cazul în care persoana îndreptăţită beneficiară a stimulentului de inserţie după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii sau se află în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) poate opta fie pentru continuarea acordării stimulentului până la împlinirea de către primul copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fie pentru acordarea concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru cel din urmă copil. Pentru această perioadă, cele două drepturi nu se pot cumula şi nu se aplică prevederile art. 9 alin. (4) din ordonanţa de urgenţă.


(5) În situaţia în care unul dintre părinţi se află în plata stimulentului de inserţie acordat în condiţiile alin. (1) şi celălalt părinte se află într-o situaţie de natură a genera un nou concediu pentru creşterea copilului, se poate opta fie pentru continuarea acordării stimulentului de inserţie, până la împlinirea de către primul copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, cu respectarea prevederilor alin. (4), fie pentru suspendarea plăţii stimulentului de inserţie şi acordarea concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului, cu respectarea prevederilor art. 8, precum şi ale art. 9 alin. (4) şi art. 17 alin. (3) din ordonanţa de urgenţă.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent, ccc Emi3 Emi3 Sunt in ccc din 12.07.2016 as dori sa ma intoc la locul de munca din septembrie 2017 pana in 01.02.2018. In martie se va naste urmatorul copil. Daca intru in ... (vezi toată discuția)
Norme metodologice la legea 66/2016 dijmarescu dijmarescu BUna ziua, Va rog, au fost publicate normele metodologice de punere in aplicare a prevederilor Legii nr. 66/2016 pentru modificarea si completarea OUG ... (vezi toată discuția)
Stimulent crestere copil nicolsh nicolsh Am un copil de 1an si 8 luni si sotul beneficieaza de stimulent de insertie pana la 2 ani dar avand in vedere ca s-a nascut al doilea copil de 3 saptamani ... (vezi toată discuția)