avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... O nelămurire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

O nelămurire

Bună seara. În urma cu 2 săptămâni am fost pentru a preschimba permisul într un permis romanesc. Eu am unu englezesc în momentul de fata. Toate bune și frumoase pana la identificarea mea. În România nu am nici o datorie fata de stat. În schimb când a cautat în sistemul internațional apar cu o contravenție. Problema este ca eu nu știu nimic de acest contravenție si nici măcar unde am greșit. Acasă nu mi a venit nimic și nici nu cred ca o sa apară. Problema este ca nu pot schimba permisul pana nu achit și nu mai apar în acel sistem. Ma puteți ajuta?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:32, 20 Martie 2017
coincidenta face ca m-am intors din uk de curand si cunosc practica co nationalilor nostri de acolo. Cineva...''.un prieten'' care iti cunoaste datele a fost surprins in trafic in uk si a fost sanctionat furnizand datele tale....SIMPLU !
Sau in cel mai rau caz o contraventie pe autoturismul tau de acolo pentru care nu ai efectuat radierea la timp s-a contabilizat pt. tine......sunt multe magarii afara ! Romanul e invatat sa arunce pisica moarta in ograda vecinului.
Este exclusa treaba cu auto fiindcă nu am avut masina acolo. Problema este ca nu am condus fiindcă îmi găsisem altceva de munca în cu totul alt domeniu. Am sunat la dvla și nu am nici o datorie fata de ei
Daca va stiti complet nevinovat, obtineti o audienta la seful serviciului permise auto, acolo unde ati incercat sa va depuneti dosarul de preschimbare. Aflati care este procedura pentru a obtine o copie a PV legat de contraventia respectiva. Posibil sa fie doar o coincidenta nefericita de nume. Astfel veti avea posibilitatea sa va aparati.
nu aveti nicio traba cu DVLA, DVLA este o institutie similara serviciului de eliberare permise de la noi. Contraventia poate fi pentru parcare,deci la City Council . Dar ramane in picioare faptul ca cineva va cunoaste datele personale. fiind prins in trafic cu o anumita contraventie a furnizat datele dvs. Bine ar fi sa solicitati informatii despre natura amenzii si contextul aplicarii ei,astfel veti afla mai multe amanunte. Cei de la permise auto pot spune mai multe .
Apropoo ,in ce context ai obtinut permisul acolo ? prin interpusi sau pe bune ? pentru ca si aici este o mare buba.....multi co-nationali se indeletnicesc prin a ''umbla pt. dvs. sa va obtina permisul auto fara batai de cap.......deci poate fi fals .
.
Cei de la preschimbare nu îmi spun nimic. Doar ca în sistemul internațional apar cu o amenda dar mai multe detalii nu. I am rugat sa ma îndrume către o instituție care sa îmi spună ce am și cat este de plata dar nu am putut sa o faca

Alte discuții în legătură

Permis auto preschimbat în uk Dani t Dani t Salut Am o problema și va scriu în vederea de a ma ajuta. Am fost în UK anul trecut și am lucrat ca șofer, permisul meu de conducere fiind de incepator. ... (vezi toată discuția)
Incompetenta angajat mai Mugurel78 Mugurel78 Va rog sa ma indrumati unde as putea sa fac o plangere impotriva unui angajat MAI in legatura cu urmatoarea problema. Am lucrat ca sofer in UK unde a trebuit ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto strain vs condus cu permis international ina80 ina80 Buna ziua! Lucrez intr-o corporatie cu multi expati, de nationalitati foarte diferite, cu sedere in România pe termen lung, in numele carora va adresez ... (vezi toată discuția)